14-09-2008, 07:13 PM
|
|
Member
|
kako prodati pesmu?
pozdrav kolege moje! eto imam jedno mozda malo glupavo pitanje, ali resih da pitam pa sta bude! moj kolega je sjajan tekstopisac i aranzer, ali nikada nije prodavao pesme, pa smo dosli na ideju da se malo zezamo i pravimo matrice i aranzmane za te njegove pisanije koje su stvaaaarno pevljive i nezdravo brzo ulaze u usi... cak pilot lepo zvuci i kako smo shvatili moze svako da slusa bez da se buni, od metalaca do narodnjaka. sto i nije lose jer bi narodnjacima i odgovarala e sad... kako to prodati? oko autorskih prava sam petljao malo i uglavnom ne ovekujemo nista od toga, mada smo zastitili textove za sada, gde naci dobrog menadzera, ili koga vec? totalno se ne razumem u to, kako ljudi prodaju pesmu, kako se odredjuje cena... imam 1000 pitanja, jer verujem da moze lepo da se zivi samo od toga, mada sigurno mora proci doooosta vremena da sve to zazivi. koliko se god trudili da sve to zazvuci i da bude pitko, toliko nam je bedak jer ne znamo hoce li se sav taj trud i sati u studiu isplatiti (bar za struju i pivo)... eto, malo konfuzno, ali sta cu...
|
|
|