Quote:
Originally Posted by goran ns
Prava tema da vidimo na cemu smo!!!
Ja oko dve godine ulazem u opremu za studio, to je oko 5000e. Pre oko godinu dana sam poceo da naplacujem usluge i zaradio sam oko 2500e. Mislim da u Novom Sadu nema niko ko iskljucivo radi studijsko snimanje muzike i od toga dobro zaradjuje.
Cak i Berar koji je najaci po pitanju ozvucenja to slabo radi.
Ja se bavim svirkom i imam firmu za rentiranje ozvucenja i od toga dobro zaradjujem i finansiram studio.
Kod nas u Vojvodini ne postoji izdavacka kuca tako da i ,,proizvodnja muzike'' je slaba.
Za sad je bavljenje studijskim snimanjem muzike hobi, nadam se da ce se to promeniti.
,,Kad nemamo GRAND, a Novosadjan ga smislio, muzicki biznismen"
|
Ima studija u NS koji zaradjuju samo je pitanje sta su tebi dobre pare?
Berar je odavno napustio studijski posao jer je shvatio da tu nema pare koje njega zanimaju.
Nadamo se da ce uskoro da proradi "M" izdavastvo, posto produkcija vec radi ( RTV Vojvodine) .
Ono sto nece biti dobro za male studije jeste da je Radio NS ( Studio "M") usao u komercijalne vode sto ce reci mogu da se zakupljuju termini kao u privatim studijima i to ppo smesnoj ceni - 100 eura plus PDV sat vremena studia "M" sa sve Stenvej klavirom i lepim mikrofonskim parkom, PR1 ce biti jos manji zakup, a u tom studiju je Bozendorfer klavir...itd.
Daleko od toga da ce tamo da pohrle manji bendovi, ali da ce da promeni vetrove na NS, mozda i BG, studijskoj sceni sigurno hoce.
U ovom poslu ostaju samo oni koji su se zaglibili toliko da ne mogu da izadju jer su dali prevelike novce, a ako bi sve rasprodali ne bi povratili ni trecinu stoga odlucuju da nastave.
Ili oni kao ti, koji studio finansiraju iz drugih izvora, sto se jedino moze nazvati profi hobi jer drugacije ne bi ni moglo.