View Single Post
Old 11-09-2008, 03:16 AM   #4
Hollywood
Senior Member

Hollywood's Avatar

Default Re: Koliko se moze zaraditi od muzike dana?

Ono sto ja znam, a to je vezano za elektronsku muziku, je da od prodaje na beatportu i njemu slicnim portalima dobijem oko 20-23 centa po daunloudu.

Od nekih mi ozbiljnih drugara koji imaju ozbiljne "izdavacke kuce" sam cuo od prodaje muzike na beatportu nema mnogo para. Ako se nalazite u njihovom top10 (koji je baziran na uzorku od prodaje) ne mozete da napravite vise od 600-700 eura po izdanju. Bar je to njegovo iskustvo, a njegov lejbl je u tih top10 bar 5puta godisnje.

Ono na cemu se uzima lova je licenciranje za kompilacije ili ako vas nekom srecom zabode reklama ili pojavljivanje vase muzike u nekom filmu/seriji/emisiji.

I naravno kroz djing i lajv. Tu se uzima realno najvise para, i sama muzika i izdavanje iste je zapravo neka vrsta reklame da bi vas pozvali da radite u klubu/zurci/festivalu i uzeli relativno dobre pare.

I molim vas da ne ulazimo u pricu oko David Fegete ili Bob Sinklera jer sam danas u meku uz hepi mil dobio neko sokocalo iz kojeg svira bob sinklerova pesma, a ima i njegova slika

Oni su postali mtv.

A sto se tice vremena/novca da sam to hteo isao bih u zubare ili advokate.
Hollywood is offline   Reply With Quote