View Single Post
Old 08-09-2008, 05:06 PM   #9
komsho24
Junior Member

Default Re: Floyd Rose... problem...

Pozdrav Svima..

Prije svega hvala Vam na odgovorima...

Uglavnom danas sam bio u prodavnici i mnogi ce mozda reci da sam lud.. ali na tri gitare koje sam probao desavao se isti problem... dakle naj vise treca i cetvrta zica... kada se uhvati terca...

Prodavac je stimao i stimao.. ali fazon je bio u tome sto kada se nastima da fino zvuci E dur kao i svi bare hvatovi... to je okej.. dakle bare hvat na bilo kojem dijelu gitare je ok.. ali kada udarim obicni G dur... gdje se osjete i prazne zice.. to je katastrofa..

Sad svjestan sam sta trazim, sta zelim i gdje necu da se zeznem.. ali kada mi je dao gitaru od 700 Euro (tj. oko 1300 KM) bio je isti problem ali u secundu samo... nije puno odudarala terca na te dvije zice... zato me bukvalno bilo stid reci ono i ovdje se malo osjeti.. jer mislio sam da ce reci da sam lud...

A sto se tice ostalih zica na ovoj gitari sto sam je kupio... zezao me isto tako D dur... kada dodam mali prst na G ton.. na sestoj zici...

D dur je ok,,.. ali kada dodam mali prst na ton G ono nidze veze...

Uglavnom narucio sam po istoj cijeni Ibanez RG320FM-TG (stari model) i molim Boga da stima.. hehehe

Druze upamtit cu to vezano oko namotaja zica...

Pozdrav svima i jos jednom hvala Vam na odgovorima...
komsho24 is offline   Reply With Quote