Quote:
Originally Posted by Monroe/Rampart
....
po obliku bih rekao da je podobna za LEDE dizajn, pa bih isao na tu varijantu...
|
... samo ako se mozes pomiriti sa divljanjem bass frekvencija u sobi.
Quote:
stol/mix pozicija su okrenuti ka prozoru, tako da je ovaj zid sa vratima iza ledja
X oznacava mjesto sjedenja za vrijeme mixanja (na 1.80m od prozora - 38% sobe), Y oznacavaju monitore koji stoje na stalcima punjenim kvarcnim pijeskom
|
to se mora eksperimentom definisati... slusas,... malo pomeris,... slusas, malo pomeris,... pranje, ispiranje... itd...
Quote:
........
eto, zanima me ako netko ima neki savjet ili me moze upozorit da nesta radim krivo (pozicije panela, njihova debljina itd.)...
ako ne - za jedno 20ak dana se bacam na izradu pa budem slikao i okacio
|
Samo se nemoj voditi striktno prema LEDE principima i pusti masti i eksperimentima na volju... to je neki moj generalni savet... znaci... tretiraj barem priblizno ravnopravno i zadnji zid kao i prednji.
Monitore drzi negde u pripravnosti... i posle svake znacajnije "akcije" napravi kontrolni mixing session... utiske prenesi na forum ako zelis.
LEDE princip je relativno primenljiv u
velikom prostoru (koji ti definitivno nemas), a i tada podrazumeva da iz monitoringa u sobi ne moze "izaci" nista znacajno od nekih 60Hz nanize (snimanje na traku itd.)... to danas tesko moze da bude pojava ako pricamo o bilo kakvom studiju i ateljeu koji ima ambiciju da bude komercijalan... niskih frekvencija ce biti ... i to za "sve pare".
Drugi problem je sto ne postoji dobra translacija mixeva izmedju dva razlicita LEDE dizajna... ali to tebe verovatno ne zulja.
LEDE dizajn je apsolutna proslost u dizajnu akustike kontrolne sobe, s obzirom na trendove u muzickoj produkciji (smanjenje prostora za contol room i snizavanje donje granicne frekvencije u materijalu koji se slusa).
Kod njega ostaje dobro samo to sto je relativno jeftiniji od svega ostalog...
Eto... to su neki moji "saveti"
pozdrav
bogi