Quote:
Originally Posted by HeatMan
jesam ja jedini kreten koji se nervira oko filmskih propusta po pitanju zvuka..
evo sad sam uzeo dvd filma chetvrti chovek, i aj kao da gledam.. i sam pochetak filma, chujem prokleti zvuk padanja chaure koji sam chuo bar trista puta do sada.. u amaterskim filmovima i pesmama..
zvuk izvuchen iz igre counter strike.. pa dajte, ljudi.. pa kako vam nije zao da upropastite sve sa takvim sranjem?
|
Vala, dobro zapažaš. Jbmlg u čemu je stvar. Postprodukcija zvuka je rađena u studiju čiji je vlasnik Branko Neškov A.K.A. Plišani, i studio je ozbiljan. Čak ima i Dolby encoder, tj licenciran je za Dolby. I generalno je zvuk na tom filmu dobar (mislim - tehnički ispravan), kada se izuzme to o čemu pričaš. Hoću da kažem, nije im bio problem da snime svoje čaure ili već neko zveckanje koje će imati tu funkciju. Pogotovo što su na IMDB potpisana 3 (i slovima - TRI) foley artista. Dakle, neko je odlučio da to bude tako.
E sad, čija je odluka bila da se koriste tako prepoznatljivi zvukovi, ko zna? Ako pogledaš celinu filma, on je zapravo jedno veliko "opšte mesto". Običan žanrovski film sa estetikom preuzetom iz Holivudske produkcije. Mislim, meni je ona soba sa računarima u VBA (ili Generalštabu, šta god je to trebalo da predstavlja) bila još smešnija od tih čaura. Valjda Zečević to smatra duhovitim, otkud znam. Možda je on i insistirao na CS čaurama, ličilo bi. Kao, fora je, jbmlg. Mada, poput tebe, ni ja ne mislim da je fora.
Što se tiče "Roda", stvarno - ko se ne seća te scene sa kung-fu udarcima, taj kao da nije ni gledao seriju

. Ništa mi nije bilo jasno (nije ni danas). Verovatno je i tu neko smatrao da je to duhovito. I bilo bi duhovito da je tokom cele serije povremeno bilo sličnih preterivanja. Ali nije, pa ovo stvarno izgleda ko pileća sisa.
Sve to nije važno, kao što i sam kažeš - sve to retko ko primećuje, a filmovi se i snimaju za njih a ne za tebe i mene.