View Single Post
Old 04-09-2008, 11:29 PM   #69
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Bolje resenje za zastitu muzickih autorskih prava u Beogradu?

mogo ste smesni...ja sam svojevremeno isao da registrujem koncept / karaktere / imena itd za moj animirani projekat.
hteo sam trademark (tm) i Copyright (C) zastitu za ceo svet.
Posto su me smarali jedno 3 sata i rekli da ce me kostati ko ?10-12.000 (!!) i da traje oko 3 godine da se sve proveri (da li neko drugi ima nesto slicno itd..) rekli su mi da u stvari 100% zastita ne postoji, Svako moze da promeni malo i da te sjebe!!
Ali ako si "registrovan" ond su ti bolji argumenti kad dodje do sudjenja..

e sad...sta ako neko mazne pesmu, ona prodje dobro u Japanu i Svedskoj a autor nikad to ne sazna (ne prati Japansku top listu ili Svedsku..)??

Sve je tzv. catch 22 situacija....pravi publisher nece da zastupa nikoga ko im ne donosi pare (nepoznate mrmote)....niti ce da pomogne za plasiranje pesama - ako nisi potpisan..i tako u krug!!

zakon copyrighta je jasan - onog momenta kad nesto napravis - tvoje je! Samo ako na nekoga drugog preneses (pismenim putem) prava, on ima pravo da eksploatise tvoje pesme..(publisher, disko kuca)

Pa zar mislite da su sve pesme na MySpace-u zasticene!!??

nemojte se zavaravati - poenta je da se skrene paznja!!!

ja znam tonu ljudi kojima je frka bila da salju pesme da ih ne bi pokrali...i nikad nista nisu uradili....
A zamislite kako je sa scenarijima za filmove tek!!! kako tu moze da se isprica prica na razne nacine..pa ajde ti dokazi,,,
DaBear is offline   Reply With Quote