View Single Post
Old 02-09-2008, 01:29 PM   #44
master29
Banned

Default Re: Bolje resenje za zastitu muzickih autorskih prava u Beogradu?

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Pa nije bas da se zestim, ali tako kad se zamislim, onda se svacega setim...
Ja sam ih cak i pohvalio par puta u ovom thread-u

Zavisi kako gledas...
Ja sam od Decembra do Juna dobio "za nista" (naravno uslovno, ali "nista" zato sto sam ja svoj rad tu vec jednom naplatio...) onoliko koliko moja majka zaradi za pola godine svakodnevnog rada posle 35 godina radnog staza.
Nije to "nesto", obzirom da znamo kolike su plate, ali nije ni malo, obzirom da barem 20 pesama od proslog Jula pa do sada nisam ni prijavio, a vrte se. To mi cak nije ni uslo u tu isplatu.
Znam da bi to trebalo da bude i vise, jer znam otprilike sta se i koliko emituje i gde, ali ja niti sam neskroman, niti nezadovoljan. U odnosu na proslu godinu iznos je vise nego duplo veci, pa ako se trend rasta nastavi, zaista ce biti pristojno.
Sustina cele price oko prava nije bas SOKOJ (u smislu da ne isplacuje, ima tu drugih stvari...), vec da emiteri to ne prijavljuju, a zakon kakav je sada poznaje to kao prekrsaj, ali ne poznaje sankciju za taj prekrsaj.
SOKOJ bi morao da utice na to da se zakon ili menja ili redefinise, te jasno odredi i to je ono sto ja uglavnom zameram njima.
A neko je pitao za prijavljivanje svojih pesama na radio stanicama...
Pa to je bar prosto...
Ako ces da postujes zakon, moras da saljes plej liste i da na osnovu njih vrsis uplate.
Covek ima stanicu i prijavljuje samo svoje pesme, uplacuje lovu koju svakako mora da uplati, a na kraju dobija povracaj dela te love na osnovu autorskih prava.
Big deal...
Jedino ne kapiram,koji ce im ku..c,toliko advokata u firmi,plus honoraraca(sa strane)kada nisu nista uradili,kad vec postoje zbog nas...kako smeju da uzmu 40% od ukupnog prihoda je njihov rashod...na sta???kada nema efekta,tijanic ih ne jebe struno i mnogi drugi,uzimaju ko lesinari onim mucenicima sto drze frizerske salone...itd,a od velikih im se muda tresu,i sta ce na kraju toliko ljudi u sokoju??Koji ce kur..c kad nista ne rade...ni jedan spor nisu dobili,imaju zarobljene pare od 91 godine,ma jebes sokoj ja od njega ne zivim ali brate bezobrzni su zato sto igleda svi imamo takav stav..a to je "jebes sokoj ja od njih ne zivim"
master29 is offline   Reply With Quote