View Single Post
Old 02-09-2008, 01:52 AM   #25
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Bolje resenje za zastitu muzickih autorskih prava u Beogradu?

dobićeš ukoliko stanice koje budu puštale to, budu i plaćale SOKOJu. Znam da Metropolis ne plaća, kao ni dosta drugih. Do skora nije ni B92 radio plaćao, sad su počeli. Neka informacija koju sam čuo je da su ove godine naplatili preko 200miliona dinara od samih medija, dok su za prethodnu naplatili jedva 500.000 dinara. Znam dosta ljudi koji su se zabezeknuli što su zapravo dobili kintu za neke prilično malo emitovane pesme, a ni po babu ni po stričevima sa bilo kim. Petar Rudić je za "And More" dobio mislim oko 300e. Da li je neko od vas možda uopšte čuo tu pesmu i video spot? Sale, džaba struci to kad su ga puštali na Skucu, Metropolisu, MTS(koji bre ni radnike ne plaća kamoli prava), i 3k RTS-a koji nije plaćao ništa nikom.
Za Sanju Ilića sam samo načuo da je ceo projekat Balkanika isprojektovan tako da zadovoljava sve neke extra kriterijume koji donose bonus na autorska prava (dužina trajanja pesama, delo od kulturnog značaja, valjda jer je etno i sl.) te da je izbila velika hajka na brata mu kad su skontali da je Balkanika zvanično najpuštaniji projekat na RTSu.
Arthur is offline   Reply With Quote