Re: Bolje resenje za zastitu muzickih autorskih prava u Beogradu?
Bio sam direktor jedne lokalne drzavne TV stanice, dok sam ja bio odgovorno lice, uredno je popunjavana svakog meseca lista izvodjenja spotova, muzike za spice isl., takodje znam da ostale tv stanice nisu nista placale a ni radio stanice. E sad kad sam ja jednom clanu Upravnog odbora SOKOJA ponudio da ja kao advokat zastupam interese SOKOJA u mom regionu, ljubazno su mi objasnili da to rade vec Bg advokati, a problem je bio u sledecem: covek koji zastupa SOKOJ u mom regionu je cuveni lik koji ce sa tobom da ugovori sta god samo da on ima koristi, znaci ako treba da platis recimo mesecno 30.000 dinara, das njemu 2.000 i platis SOKOJU jos 1.000, kad sam to predocio SOKOJU tj.clanu UO, on mi je objasnio kako to nije moguce, a ja se licno uverio u to jer se i sa mnom pogadjao ko na pijaci. Prema tome eto gde cure pare i nije tacno da se od muzickih autorskih prava ne moze lepo ziveti. Moj kum mi je napravio spicu za dnevnik i od toga je imao 250 eura godisnje, epa to nije za bacanje, za jednok autora koji ima recimo 10 pesama godisnje koje se vrte to je itetako dobra zarada.
|