Re: Bolje resenje za zastitu muzickih autorskih prava u Beogradu?
Gospoda draga, svi ste u pravu pomalo, ali stvar je u tome da se autori prvo informisu i znaju tacne detalje za sve sto rade preko SOKOJA. Prvo mislim da je pametno da se svi autori upoznaju sa pravilima SOKOJA, znaci da prvo znaju sta SOKOJ radi, cemu sluzi i da se onda upuste u postupak sa njima. Jednu stvar moram da razjasnim ako ne zastitis pesmu kod SOKOJA to ne znaci da nemas pravnu zastitu, tj.sudsku zastitu. Pa cela Amerika, svi vazni autori imaju svoje lawyere koji se time bave, koliko je meni poznato kod nas takvih advokata ima malo i uglavnom se bave zastitom intelektualne svojine. Znaci da budem jasan treba procitati statut SOKOJA, i sve pravilnike i onda bi cela stvar bila mnogo jasnija. SOKOJ je u vreme kada sam ja bio rocker bio prava organizacija u medjuvremenu se iskvario, i samim tim sto Evi nije izdao potvrdu (a za sta bi inace SOKOJ i sluzio ako to ne radi jer zivi od autora, tj.jedan deo para zadrzava za svoj rad prema tome mora da radi sve sto je u interesu clanova). Ono sto ja znam jesu samo stvari zbog kojih je SOKOJ strasno diskreditovan. A sto bi mi njima verovali na rec?
|