Quote:
Originally Posted by Eeva_r&b
hm...Ja nesto i ne primetih da sljaka neki zakon o tome ovde  ...secam se i njihove frke sa V.Georgijevim one godine...
Pojasni mi malo tu proceduru o prijavljivanju,gde tacno mora muzika da ti se emituje da bi oni koji je emituju prijavljivali to uopste , i, da bi video neki dinar od toga? Jer se meni cini da radio stanice hlade testise po tom pitanju,ili gresim...?
A druga stvar (meni bitnija) sta ako te neko iz inostranstva emituje,ili cak pokrade?Oni ne rade van naseg podrucja
@Da Bear- da,znam za to, to je stara 'ghetto' solucija (svi je preporucuju), mada nisam znala dal to zaista funkcionise?Znas li mozda za neki pravni spor kod nas gde je to imalo nekog ucinka?Ili pak u inostranstvu?
|
Ako si se vec registrovala tamo i dala im broj racuna na koji ce ici uplate, te zatim popunila formular za pesmu i ostavila CD, onda si uradila sve sto si trebala.
Ako se pesma nalazi na CD-u koji je zvanicno objavljen (ne promo varijanta), onda ti ne treba cak ni CD u arhivi, vec samo broj izdanja i naziv izdavaca.
Sto se tice radio stanica u svetu, sve su duzne da prijavljuju emitovanja, a posto je Sokoj clan svetske organizacije, onda se to automatski prosledjuje ovamo.
Ako do sada nije bilo kinte, znaci da ili se pesma nije vrtela ili radio stanice nisu savesno prijavljivale program, mada licno nemam takvo iskustvo.
Eto.