View Single Post
Old 31-08-2008, 11:44 AM   #20
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Mikrofoni za snimanje gitare

Quote:
Originally Posted by Marki?a View Post
Za snimanje u kući kanal po kanal.
Znaci, isti tj. jedan jedini mic za vocal i ozvucavanje akustare.
Ono sto trazim je mic u rangu cijene gore navedene, koji ce mi sluzit u obje svrhe. Nemam para za 2 komada,,,,,
Sve mi je jasno. Mo?e? da proba? Audio Technica ATM33a, koliko vidim imaju ga u Artistu (www.artistsystems.co.yu) Nije navedena cena, ali vidim da je na zzsounds 160$. Kondenzatorski mikrofon, vi?enamenski, radi na phantom i na bateriju i tako to.

E sad, koji god mikrofon da kupi?, trebaće ti pretpojačalo, to ti je jasno, jel' da? Ne znam da li ima? nekakvu miksetu ili hoće? pravo u karticu, ne znam ni koju karticu ima?, tj. da li ista ima "pravo" mikrofonsko pretpojačalo ili samo onaj "mikrofonski ulaz" (taj ti je neupotrebljiv za bilo ?ta drugo osim za "kompjuterske" mikrofone).

U nevolji, kao pretpojačalo mo?e da ti poslu?i neka sprava za snimanje koja ima mikrofonski ulaz, pa je stavi? u rec/pause mode, pa njen linijski izlaz ve?e? u linijski ulaz kartice...

Sve ovo pričam ovako jer mi se čini da ti je ideja da snima? nekakve pristojne radne snimke ili snimke koji su samo za radio/TV emitovanje, ane za neki hi-end zapis (?ta god to značilo).

U svakom slučaju, idi u Artist, jako su ljubazni i predusretljivi (naročito Ivek), daće ti i da proba? i posavetovaće te na licu mesta.

Pozdrav,

Vasa