View Single Post
Old 31-08-2008, 10:46 AM   #4
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Stalci za monitore

Quote:
Originally Posted by akordeonista View Post
Pretpostavljam da znas i okvirne cene tih stalaka?
Ne, ne znam.
Quote:
Mislim da cu ici na varijantu da pravim teze stalke punjene peskom bas zbog zvuka. Citao sam vec neke postove na tu temu ali neke stvari mi nisu najjasnije. Cini mi se da si bas ti negde pisao da ploca na kojoj stoji zvucnik ne treba da bude u obliku samog monitora niti treba da bude veca od njega.
Pa ne treba da "viri" van njegovih gabarita. Donja osnova monitora je maksimum velicine koji polica treba da ima.
Quote:
Sta predlazes u konkretnom slucaju za Adame A7, kakva da bude gornja ploca a kakva donja stopa (pretpostavljam da ova mora da bude veca nego gornja)?
Da ... donja treba da bude veca od gornje... zbog stabilnosti. Gornja ploca... ne veca od osnove Adama A7
Quote:
Glavna cev bi verovatno bila okrugla, okvirne visine 120cm. Da li je ta visina OK?
Ne znam da li je visina ok... zavisi od "visine" tvojih usiju dok sedis u stolici onako kako najcesce sedis... i od visine akusticke ose samog monitora... podaci o akustickoj osi se nekad mogu naci u uputstvu za sam monitor, a ako toga nema... u nedostatku preciznijih podataka preuzima se visina, odnosno pozicija tweeter drajvera kao akusticka osa ( u slucaju da se slusanjem ne ustanovi da osa nije na tom mestu)

znaci kada znas koja ti je "visina usiju" (recimo "a") i koja je udaljenost akusticke ose od osnove monitora (recimo "b") onda ti je UKUPNA visina stalka od poda do donje osnove monitora c=a-b (eto zasto NE ZNAM da li je visina ok!)

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote