Quote:
Originally Posted by akordeonista
Jedno pitanje koje pretpostavljam spada u konstrukciju studija. Koje stalke preporucujete za monitore Adam A7? Postoje li neki fabricki da su solidne stabilnosti i tezine ili da ih sam pravim (deblja cev punjena peskom)?
|
Mada ima postova na temu kupovine stalaka kod nas... doduse HiFi, sto znaci da su nizi od profesionalnih, jer predpostavljaju da si zavaljen u fotelju, ne sedis na radnoj stolici... ajd...
Tezi, stabiliniji stalci ne postoje u prodavnicama pro audio opreme, koliko ja znam... QuikLock pravi lagane stalke, i kome to odgovara, da budu lagani... moze njih da koristi (ima ih u Artistu)... ako se pogleda u Thomannu, videce se da je situacija slicna.
Jedini slucaj da sam video isporucene fabricke "prave" stalke, su PMC stalci za AML1 surround sistem (teski k'o tuchak, sa kesom peska za svaki)... i naravno na normalnoj visini za coveka koji sedi u stolici za mikserom ili radnim stolom.
Ima ponegde jos da se vidi po studijima, poneki fabricki stalak, recimo dynaudio... ili sta god... i to je kraj...
Znaci, ako trebaju da budu teski i punjeni peskom, onda moraju da se prave, jer hifi ne odgovaraju zato sto stu preniski.
Ako ne... najstabilniji je tronogi QuikLock, koji se moze naci povremeno u Artistu... kad naletis...
S obzirom na "tezinu" i "velicinu" Adama A7, zarad samo stabilnosti i cvrstine... cak ni tronogi QuikLock nije neophodan, klimavi jednonogi stalak je sasvim dovoljan.... bilo kakav... ima ih i sa podesavanjem visine... (ne pricam o zvuku i kvalitetu stalka, nego samo o osnovnoj funkciji... da "pridrzava")
pozdrav
bogi