View Single Post
Old 31-08-2008, 08:17 AM   #2
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Stalci za monitore

Quote:
Originally Posted by akordeonista View Post
Jedno pitanje koje pretpostavljam spada u konstrukciju studija. Koje stalke preporucujete za monitore Adam A7? Postoje li neki fabricki da su solidne stabilnosti i tezine ili da ih sam pravim (deblja cev punjena peskom)?
Mada ima postova na temu kupovine stalaka kod nas... doduse HiFi, sto znaci da su nizi od profesionalnih, jer predpostavljaju da si zavaljen u fotelju, ne sedis na radnoj stolici... ajd...
Tezi, stabiliniji stalci ne postoje u prodavnicama pro audio opreme, koliko ja znam... QuikLock pravi lagane stalke, i kome to odgovara, da budu lagani... moze njih da koristi (ima ih u Artistu)... ako se pogleda u Thomannu, videce se da je situacija slicna.

Jedini slucaj da sam video isporucene fabricke "prave" stalke, su PMC stalci za AML1 surround sistem (teski k'o tuchak, sa kesom peska za svaki)... i naravno na normalnoj visini za coveka koji sedi u stolici za mikserom ili radnim stolom.
Ima ponegde jos da se vidi po studijima, poneki fabricki stalak, recimo dynaudio... ili sta god... i to je kraj...

Znaci, ako trebaju da budu teski i punjeni peskom, onda moraju da se prave, jer hifi ne odgovaraju zato sto stu preniski.

Ako ne... najstabilniji je tronogi QuikLock, koji se moze naci povremeno u Artistu... kad naletis...
S obzirom na "tezinu" i "velicinu" Adama A7, zarad samo stabilnosti i cvrstine... cak ni tronogi QuikLock nije neophodan, klimavi jednonogi stalak je sasvim dovoljan.... bilo kakav... ima ih i sa podesavanjem visine... (ne pricam o zvuku i kvalitetu stalka, nego samo o osnovnoj funkciji... da "pridrzava")

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote