Re: I prodje prvo vece Pan music festivala...
Festival ko festival, vidjao sam i boljih i losijih, i sve je ovde u ovoj drzavi uvek bilo malo na povuci potegni, malo na kurcobolju. Prvi dan, tonska proba, monitoring next to perfect, sve ok. Na nastupu vec krece promena slike. Drugi dan, tonska proba, uglavnom nema veze sa prethodnim danom, dosta tise i losiji monitoring. Odem kod kolege za monitoring mixerom da vidim sta se desava, a frajer sa kurcoboljnim stavom stoji za digitalnim Yamahinim mixerom, i odokativno onako stihijski namesta monitoring svakom pojedinacno, i to samo onima koji se zale. Pritom, naravno, izmedju dana postoje revijalni nastupi Djordja Davida prvi dan, i Dada Topica drugi dan. Ajd da je stajao za nekim plastikanerom, pa i onda bi bar beleske mogao da hvata za 3 usrana kanala kolko postoje, ovako je ispao jos veci ludak sto ne koristi digitalni mixer sa snimanjem preseta (sto je rodjeno za ovakve akcije!!!) . Diletantizam opaki. Kablovi od multikora, svetla, struje i sta ja znam jos cega samo polozeni oko trga, nije se niko potrudio ni trakom makar da ih skupi. Ovo sam radio na bini jebenog Sava Centra, gde pristup ima 20ljudi ukupno, a kamoli na gradskom trgu. No nebitno to sve, samo govori o ipak labavom pristupu. Sve ovo ne pisem kao opravdanje svom takmicaru koji nije zalio na monitoring, a drugi dan otpevao osetno slabije nego prvi, nego cisto kao opšte mesto.
Bilo je još propusta organizacije - od posluženja za takmičare, preko uopšte organizacionog osoblja za kontakt, koga ili nije bilo, ili su na svako moguće pitanje nemali nikakav odgovor, ili bili prilično nadrkani i odjebavali ljude ( 3 sata sam pokušavao da saznam ime makar jedne od 22 televizije koje su prenosile festival). Živi bili, nešto sumnjam da će iko od njih čuti kritike.
|