I osim sto si nam opisao svoju "golgotu" i dalje mi nije jasno kakve to veze ima sa problemom pevanja i monitoringa na bini...?
Jacina matrice na bini nema, ama bas nikakve veze sa rezijom, vec sa monitor mixerom koji se takodje nalazi na bini i gde ljudi stoje i gledaju u izvodjaca ne bi li videli, ako slucajno zeli jace ili tise vokal ili matricu. Pozicije onih koji "sviraju" i ucestvuju na bini, definisu se takodje na tonskoj, gde momci beleze rekvizite i broj mikrofona koje ce iznositi, te pozicije gde ko stoji.
Ocigledno je da ni tvoje iskustvo tu nije bas bilo nesto jako da bi pomogao devojci...

I da... Posto ocigledno nisi proveo dosta vremena svirajuci ozbiljne svirke, ne znas da pod stavkom "binska oprema" spadaju samo pojacala i bubanj bez metala (cinela) i bez pedala/stalka za kontru jer su to delovi koji najbrze stradaju i ne rentiraju se po defaultu, osim, ako nije drugacije dogovoreno. Dosta ozbiljnih bubnjara cak nosi svoj dobos.
To nije propust organizatora, vec propust izvodjaca, jer kada ides na nastup, ne ides ni Jugom, ni caletovim autom, vec iznajmis kombi, pretpostavljajuci da imas neki interes od toga i da ulazes u sebe, a sa sobom nosis svoju gitaru, svoju klavijaturu i svoju cetkicu za zube
Osnovna stvar je sama priprema za nastup i spremnost da se prizna svoje neiskustvo na licu mesta i zatrazi pomoc od nekoga ko zna, a veruj mi da je tamo sigurno bilo ljudi koji znaju, ako je to ekipa koja ja mislim da jeste radila.
Ti kada se nekome "napravis pametan", on ce ti reci "Ok, vazi sefe, ti si car..." i bolece ga uvo od tada, pa nadalje za tebe i ono sto mu govoris, jer to su ljudi koji svaki dan to rade i znaju ko zna, a ko ne zna.
Moguce je da je i to uticalo na njihov odnos prema vama koji si ti opisao malopre. I to vrrrrrrlo moguce.