Quote:
Originally Posted by HeatMan
intel core 2 duo na 2.2 ghz, zaboravih koju plochu.. plochu sam uzeo po preporuci sa rumskog, a kartu zvuchnu trenutno imam emu 1820m, 3 gb memorije i to je to..
2,5 TB diskova (kad se sve sabere).. 8,4 (valjda) 'iljada obrtaja po minuti.. il kako god.. proshle godine to beshe kad sam je sklapao.. ne secam se ni da li sam jeo jutros, plashi me shto se i ovoliko secam konfiguracije..
poz
@RM: uhh.. nisi svestan.. u samoj matrici doguram bez problema do 48 kanala koji sviraju odjednom.. po 4 kicka, 4 snare-a, sve sekcije pravim iz solo instrumenata (i brass i gudachke), pa bar dva kanala gitare, gomila i gomila synthova, gomila nekih efekata.. udaraljke.. i sve je to poslato na grupe, i send kanale... i uglavnom sve to svira zajedno u refrenima.. a ponekad imam i dva drum kita.. jedan tvrdi "sintetichki" i drugi "akustichni" bubanj koji radi u pozadini.. bass linija (bar dva stereo kanala bassa ako ne i vishe..) jedan pravi centar i "mast" drugi je rashiren i daje srednej i visoke..
onda kada na to dodamo vokale.. kod kojih umem da preguram i 20/25 kanala koji idu odjednom..
ne bih bash da budem ogranichen kolichinom kanala, ako me razumesh..
poz
@arti: uh uh.. voleo bih da mogu da probam i skapiram rad i jedne i druge karte pre no shto uzmem bilo shta i napravim kupovinu/greshku svog zivota..
poz
|
ako pratite malo kako pravi mixeri (ljudi koji miksuju usvetu) rade...puno njih uradi "podmiks" vokala, gudaca, udaraljki itd....na stereo trake. Bounce audio, originalne trake pogase (oslobode compjuter) itd...itd
U PT moze lepo da se sredi prioritet playback-a da sa malo planiranja,mozeda se tera jako puno toga.
A za PT MIDI..ne znam sta tu specijalno treba sem duzine nota, velocity, kvantizacije i jos par drugih funkcija..??
lik koji je miksao Amy Winehouse, na primer...smanjuje broj traka dok mu sve trake ne stanu na monitor od 20Incha, da ih svevidi odjednom i da nemo ra da skrpluje gore-dole...
a to koliko PT ili Cubase trera traka i MIDIJA...nek tera ko koliko hoce.
Ja cu da ponovim, da jos nijednom nisam cuo nista od domace produkcije da zvuci kao da ima 60+ traka (i 240 MIDI instrumenata)...dapace, sve zvuci kao da je radjeno na 16 kanala...