Quote:
Originally Posted by Ivan
.. prosto ne mogu da zamislim da sam limitiran sa 48 kanala ..
|
Svaki PTLE ima 128 kanala, standardni moze da "svira" 32 (voice) istovremeno, a MPTK 48 STEREO, ako treba vise da svira" odjednom meni se cini da je tu veci problem sa aranzmanom (ako je u pitanju standarni song) nego sa softwerom.
Quote:
Originally Posted by Ivan
ipak .. misljenja sam da ako hoces PT sistem .. samo u fullu ili nikako ne prelaziti niti se zezati sa time ..
|
PTLE i HD su softwerski (upotrebno) identicni, i uopste nije lose da se startuje sa LE i da se nauci rad u PT, pa ako se ukaze potreba i predje na HD, vec znas da radis. Neki od nasih najpoznatijih (najbolje placenih) aranzera rade sa LE i dovoljno im je dobar da ne razmisljaju o prelasku na HD. Sto se tice MIDIja, drugi programi su "napredniji", ali PT ima dovoljno toga da zadovolji cak i neke "ozbiljne" korisnike, a MIDI mu radi stabilnije i preciznije nego cak kod Logica sto su neki clanovi ovog foruma (ne ja) testirali. Uostalom, stabilnost i pouzdanost PT je ono sto mnoge profesionalce privlaci da u njemu rade. Naravno da to ne znaci da drugi programi ne mogu da rade bez problema, i kao sto to uvek kazem, birajte softwer prema vasim potrebama, a hardware prema potrebama tog software-a.
RM