View Single Post
Old 25-08-2008, 08:00 PM   #49
kejkz
banned

Default Re: Zvuchna karta opet glupo pitanje

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
A koji Konnekt imas? Jako mi je to zanimljivo. Jos zanimljivije bi mi bilo, ako bi onaj njegov volume knob mogao da se bajpasuje i da kartu bukvalno koristim kao asio kontroler i konvertor? Ajde, daj neke utiske, iskustva, impresije, zamerke, ali malo detaljnije
Ja imam konnekt 8, bez dsp-a, i sa dva ulaza i izlaza + spdif. Na ovome koji imam nije moguće preskočiti volume kontrolu, a sumnjam da je moguće i na ostalima. Mada, ako nema? stvarno izuzetan eksterni kontroler jačine, mislim da nije neophodno, po?to mu je ovaj interni sasvim solidan. Sprava ima stvarno dobre konvertere, lično mislim da su za nijansu bolji od onih koje sam do sada koristio na hdsp9632. Od svih konvertera koje sam probao u ni?em i sredjem rangu, Tc-evi su daleko detaljniji. Preampi su ok, mada ni?ta spektakularno... rade posao, ima dovoljno gaina za svaku primenu. Odlično je ?to se uop?te ne mora koristiti prilo?eni softver za kontrolu sprave, sve je sinhronizovano sa softverom (pokreće? knobove na spravi, pokreću se i u softveru, stvarno lepo izvedeno). Od dva ulaza za slu?alice, jedan kompletno mutira izlaz, ?to mo?e biti korisno, mada je kontrola izlaza ista za main i za slu?alice.

E sad... ?ta ne valja... softver radi, ali treba ga doraditi, ima dosta bugova, npr. zaglavljivanje kontrolnog panela, mogući prekidi i glitchevi pri reprodukciji i snimanju. Nije mi se de?avalo da otka?e poslu?nost, mada se ograđujem unapred kako bi to bilo na pc-u, ja ga korisim na macbook-u i kao eksterni konverter uz digitalnu kartu i kao takav radi perfektno već dve nedelje. Jednom mi se desilo da je prekinuo fw konekciju, ali mo?e to se desilo samo tada, i to prvog dana kada sam ga uzeo. Na win-u vidim da ljudi imaju nekih problema, mada to sada mo?e biti do raznih stvari. Najvi?e se ?ale na interne dsp efekte, po?to to jo? nisu ba? ispeglali. Ali mislim da će sve leći na svoje za koji mesec, mada ako ima? mogućnost, probaj negde, da proveri? da li će ti odgovarati.
kejkz is offline   Reply With Quote