View Single Post
Old 25-08-2008, 04:52 PM   #38
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Zvuchna karta opet glupo pitanje

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
Nemoj da si naivan .. uzmi rme i okaci sebi jedan osmeh na licu kao i milioni korisnika
\

Smeskaces se sve dok ne probas da pokrenes jos neki izvor zvuka sa kompa dok ti je podignut Nuendo, sto je kod emu-a bilo sasvim normalno. Klik "ovo", klik "ono" i sve radi istovremeno.
Spremi se takodje da odmah kupis i reverb jer se meni za sve ove godine NIKO od pevaca nije pozalio ni na mikrofon, ni na preamp, ni na konverziju, ali je zato SVAKI rekao "daj molim te malo jaci reverb u slusanju..."

Sami preampi na FF ne kostaju ni 100E po komadu, ali nisu toliko losi. Ja sam cak preko onog njegovog "gitarskog" ulaza usnimio odlican bass. Ima neku saturaciju, sta li vec, ali radi dobro.
Sto se razlike u konverziji tice, nisam primetio nikakvu razliku izmedju 1212m i FF 800 kod mene. Nominalno, ona verovatno postoji, ali to nije nista sto bi me nateralo ili sprecilo da uradim bolji ili losiji mix zbog toga.
Ako ces 8 preampa i ako ces RME, zadrzi 1820 i kupi Oktamic 2. Na taj nacin dobijas flexibilnost Emua, DSP za slusalice, a RME preampe i (pretpostavljam) RME clock (ovo ce Ivan moci bolje da kaze posto poseduje spravu).
Kazem...
Ja bih RME-u najmanje zamerio na preampima, a najvise na tako nekim glupostima koje te gnjave, seckaju zvuk kad nesto cacnes i cine da sve vreme vodis racuna "da kliknem "ovo ili ono"...? ".
Konverzija, kao konverzija na svakoj jeftinoj spravi... Nije losa, ali nije ni "vrh", ali u svakom slucaju nista sto bi ti omogucilo ili te sprecilo da napravis dobar snimak, samim svojim postojanjem...
Kako god da se odlucis ne mozes se ni mnogo zeznuti, ni ispasti mnogo pametan...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote