View Single Post
Old 24-08-2008, 12:53 PM   #242
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Default Re: Skolstvo bi trebalo zabraniti

Quote:
Originally Posted by Awacs
Pre jedno mesec dana sam se zatekao u Vrnjačkoj Banji i sedeći sa rodbinom u nekom kafiću na glavnoj džadi čuo lika koji u obližnjoj šatri sedi za "MIDI composerom" (jel' se ta vrsta sintisajzera još uvek tako zove?). Lik svira i peva nekakvu pesmu koju nikada nisam čuo. Dobro, ionako postoji gomila pesama koje nisam čuo, odavno nisam u pop muzici. Mislim, pesma - isprogramirani električni klavir svira nešto u a-molu u tempu oko 60 BPM, lik peva neke note koje se slažu sa harmonijama i s vremena na vreme odsvira pasaž sa zvukom čiji je talasni oblik negde između MiniMoog lead-a i zvižduka (valjda i to ima neko ime, ali nije bitno za priču). Na pola pesme krene bubanj, i sve tako to. Uopšte mi nije bio neprijatno da ga slušam, čak sam uhvatio sebe kako u sebi pevam treći refren zajedno sa likom. Nažalost, zaboravio sam melodiju istog momenta kada je počela sledeća pesma, pošto nisam čuo ništa što je moglo da se upamti osim ovoga što sam već nabrojao.
Jao, jel to onaj lik koji bukvalno pevusi sa takvim samopouzdanjem kao da razbija od pevanja? Ja sam pokusao da ga snimim, ali i na par metara od njega, sve je bilo glasnije od njegovog pevanja, pa nista nisam uradio...