Re: nekad i sad
Lepa vremena puna entuzijazma,daleko od digitalije,za nas "amatere" vrhunski hal je bio AKG BX 5 (zicani hal koji je zvucao metalno sa max rev time oko 1.2 sec ) pa smo se setili da na njega vezemo mali studer A 77 (glavni studer B 77 je trebao za mix) u petlji i da mu ukljucimo rec i pustimo play sa druge glave tako da se njegovo vreme reverberacije produzi na 2.5 sec , kakva je to revolucija bila!!!Poslusajte Merlin i prvi album Vremena su kokuzna,to je taj hall!
A tek prostorije ,mnogi su lepili kartone od jaja na plafon i zidove...Mi smo ipak bili napredniji pa smo po zidovima bivseg WC u Skenderiji u Sarajevu,tada preuredjen u studio BLAP Brana Likica, lepili itisone.Naravno stakla nije bilo pa se neki put nije ni znalo ko peva.Evo anegdota ,dosao sam na pola snimanja za reklamu za Sarabon (Sarajevske bombone),neki oprski pevac nije mogao da otpeva tacnu skalu kroz slogan Sa - ra- bon,naravno vratio sam ga sigurno 20 tak puta,kada je izasao vidno uzbudjen noge su mi se sledile ,bio je to Goran Bregovic koji je pokusavao da imitira operskog pevaca,naravno nije mi zamerio...
|