Quote:
Originally Posted by "7"
Ja mislim da velika vecina prvo ode na search medjutim Search opcijom se u vecini slucajeva ne nadje nista jer izadje sto thread-ova a dosta njih imaju po recimo 20-30 strana itd.
|
Pomaze ako izaberes PRE pretrazivanja "Show Results as ...
Posts"
Quote:
Originally Posted by "7"
tako da treba da provedes desetine sati citajuci svakakve gluposti da bi (i ako bi) dosao do onog sto te interesuje, tako da je mnogo lakse pitati odmah... kad neko pita neku glupost (koja ocigledno nije glupost za njega) ili treba odgovoriti ili dati link ka vec napisanom odgovoru, veci mi je spam odgovoriti sa: "idi na search", tako mu nije dat odgovor, onaj koji je to napisao je izgubio vreme bezveze i imamo jos jedan bezvredan post na forumu... onaj koga mrzi ili nece da odgovori vec pri citanju naslova thread-a moze da zna da ga ne interesuje i da ga preskoci, a ako i udje u thread gubi svega 3 sekunde koliko mu treba da udje i izadje... skoro je bilo da je neko isao na search i dobio pogresne informacije jer su to bili stari postovi, a kasnije su dosli neki iskusni clanovi koji su dali prave informacije, medjutim onaj ko trazi nije siguran da li je informacija ok ili ne ako ne pita... ili ako ne procita sve sto na forumu postoji o tome a to je
IMHO nhf
Pozz
|
Paaaa... ako nekom ne odgovorim na cesto postavljeno pitanje,... odnosno ako mu niko ne odgovori.. onda poneko hoce da se buni... jel'te

zato mu odgovorom "potrazi po forumu" dajem do znanja da sam njegovu poruku procitao, i da je moj odgovor takav kakav jeste... znaci nije (sasvim) "otkuliran".
Drugo, vec po konstrukciji pitanja... konketno u podforumu "Dizajn i konstrukcija..." se moze zakljuciti da li je autor pitanja REALNO "proceprkao" vecinu bitnijih sustinskih stvari... ili samo "nacheo" problematiku...
Trece, ako je u pitanju potencijalan trosak, ulaganje, kupovina... opreme i/ili materijala, besmisleno je ocekivati od clanova Rumskog da vise brinu o necijem novcu nego on sam!
Licno ja... ako primetim da neko dolazi
samo po potvrdu da je ono sto je licno on zamislio "najbolje"... paaa.... vec mi je preko glave da se natezem u tom smeru... svi imamo Internet, to nije nikakav "Sveti Gral", jel'te, svima su nam dostupne informacije, prema tome, nema razloga proveravati na ovom Forumu sta je ko procitao po netu... svi mozemo da citamo sve... uglavnom...
u tom smislu smatram da su mnogo korisnije informacije koje su posledice LICNOG ISKUSTVA...
Naravno... postoje teme na "sticky"... za koje ne treba search... zato i jesu "sticky"
Shvatam da je clanu mnogo lakse da pokusa da dobije odgovor tako sto ce postaviti pitanje koje je vec postavljeno... ili se odgovor moze naci u odgovoru na nekoliko pitanja ranije... ali s obzirom da mnogo vise ljudi ista pita a mnogo manje ljudi daje relevantan i iskustven odgovor... jasno je na koju stranu to ide...
Takodje, bilo bi mi licno mnogo lakse da vec u samom pitanju, clan rezimira sta je sve do sada procitao i skapirao... sa konkretnim pitanjima... za koje postoji sansa da se odgovori sa samo da ili ne... na zalost, cesto se postavlja opste pitanje i trazi "konkretan odgovor"... jbg... naopako...
Ukratko, realno je ocekivati od novopridoslog clana Foruma da u resavanje SVOG problema ulozi barem priblizno onoliko snage i vremena koliko oni koji mu odgovaraju...
pozdrav
bogi