Quote:
Originally Posted by Lacky
Pa i Tarmi ricmi je za svetsko trziste, bilo ko u svetu moze da poruci disk preko neta. Jedino sto jos niko nije trazio da peva na engleskom, svidja im se ovoako kako jeste.
|
Tako je! On predstavlja muziku iz svojih krajeva na pravi nacin! Nesto poput ciganskih romansi, spanskih balada i nemackog death metala! Originalno!
Quote:
Originally Posted by Wookee
Nisam siguran da TO moze da se "otpeva" na engleskom. Engleski vokali nisu pogodni za taj thriller...
|
Naravno da moze, kad sam cuo da postoje verzije ovdasnjih turcizama i u zapadnoj evropi, shvatio sam da vise nista nije ne moguce, a i, spao mi je kamen sa srca...
Quote:
Originally Posted by Silicon
Ne znam, mislim da je moje gadjenje prema spomenutom otpocelo jos od pre desetak godina kada sam gledao na TV jedan intervju sa njima, i imali su tako loshu i jadnu prichu u fazonu: mi smo jako kvalitetna grupa, mozda jedina koja radi ovako nesto na ovim prostorima ibla blabla. I za kraj, zapamtio sam sta je gosn. Djule dotichni rekao, i citiram, znachi citiram.
-Nesretni voditelj: I, sta bi ste izjavili za kraj emisije?
-Djule-jos bih dodao samo to, da poruchim svim bendovima da ne pokusavaju i da se ne trude da sviraju i da naprave album, zato sto ce nas sledeci biti bolji od tog vasheg.
|
Gledao covek MTV pre toga, pa je ostao pri utiscima, jbg... Pa i klinci stalno ponavljaju fore iz crtaca, sto on ne bi sa "najnezavisnije" sveCke televizije...
Quote:
Originally Posted by Master29
Pa ljudi u svakoj muzici ima govana na kilometre smrdi...
|
Jednom prilikom je nas prijatelj Mogli citirao Bregu...
Quote:
Originally Posted by Mogli
Ovde na forumu su stvarno opasni momci, profesionalci, entuzijasti i fanatici, svega ima i moze se jako puno nauciti, samo ako se hoce!! Medjutim, tu generalno postoji jedan problem, a to je ono sto svi znaju - muzicari su jako sujetni ljudi i to je nepromenljiva kategorija. Verovatno sam i sam takav. Jednom prilikom je Bregovic rekao - Kad se skupi vise muzicara na jednom mestu, to ti je kao kad vise muva sleti na jedno go*no...Atmosfera topla, ali nesto...smrdi... 
|
Quote:
Grand vec duze vreme nefura "narodnjake". Kodnas se vec odavno ukorenila Rambova formulacija Turbo Folk, koja je podosta evoluirala od tada. Ja bi to danas formulisao (recimo) Ću?pajz Pop.
|
Crni Rambo, pa jos i da ga proglase ocem novopecene Kjushpaiz muzike...
Quote:
E barem su nam zene lepe  Sto je, jes. Lako cemo za muziku 
|
Daa, o tome je pisana najlepsa domaca lirika, evo npr.
"
Utorkom i petkom i ponedeljkom
ne krijes, ne krijes da spavas s njom
sredom i cetvrtkom spavas kod mene
a vikenda svakog sa obadve
Ona zna za mene i ja znam za nju
nema tu, nema tu sujeti mesta
jer da boljeg nema na celom svetu
svaka od nas je bas toga svesna
Ref.
Vreo ko Afrika, jak ko Amerika
koja ne bi pristala
da te sa drugom deli
kad s tobom ima sve sto pozeli
Pun kao Svajcarska, sirok ko Aljaska
to nije interes, dragi, daleko bilo
a to je ljubav
ma sto to znacilo" (cudi me da tekstopisac nije prelistao Vujakliju, ali dobro sad, bar je ima, i presuje cvece u njoj)
Mi Srbi smo jako tolerantna nacija, pa ovako izgleda nasa verzija ljubavnog trougla, treba da se ponosimo time!
Quote:
E a sad, kada cemo da mi postavimo neki standard i da izmislimo i odsviramo nesto sto niko nije, verovatno nikada
|
Vidi, neki strani kriticari upravo nasu Kjushpaiz mjuzu ocenjuju kao jedinstvenu u svetu.

Jadno, zar ne? A ruku na srce ima dosta toga sto se moze nazvati jedinstvenim, a da je sa ovih prostora.
Quote:
Lesho skoro svi su u nekom segmentu svog zivota imali dodira i sa turbo folkom i sa domacim dance-om...
|
Kao i Ivan Gavrilovic kad je to sklopio u celinu i napisao pesmu "Hocu s tobom da djuskam".

Ta pesma je po spajanju nesvakidasnjem domaci ekvivalent Stingovoj "Desert Rose".
Quote:
kako Betovena da slusa lik koji muze krave,nemamo mi tu kulturu....mi smo zemlja seljaka na brdovitom balkanu.hteli to ili ne...ja ne mrzim ni jednu vrstu muzike....
|
Nasi seljaci su moderni ljudi i slusaju rap...
Zivot na selu.mp3
Quote:
A ono sto je najgore oko ovoga je (kao sto Filipovic napisa u jedno prethodnom postu) je sto ceo taj tim na ljude iz muzike generalno gleda kao na stoku.
|
Pa sta je tu toliko cudno, i seljak stoki daje da jede, izvodi je na ispasu, mazi je, sve dok ima mleka, a onda je odpise, da ne upotrebim odvratniji izraz, mada se u moru sujete i prepucavanja nekad i on moze upotrebiti...
Quote:
Originally Posted by Arthur
sve je d?aba jer će u udarnim terminima i direktnim prenosima da im nestaje čas zvuk, čas slika, voditelji će lupetati gluposti nepismene, i bivati zbunjeni iznenadnim uključenjima i prekidima programa.. A ako monitoring uop?te bude radio, biće spektakularno. Na?alost, previ?e dobro poznajem pristup Emotiona tehničkoj organizaciji...
|
I pored svega ti prosli put zagibe od onog Macana, bar se nadam da su pokrili zdravstveno...