Quote:
Originally Posted by Moritz
Boggy ima nekih stvari povodom RME koje su mi malko zasmetale u tvom postu.
Niko nije rekao da su najbolji savrseni i jedini sa unikatnim resenjima i da ne lazu, ali da su best buy odnos cena/kvalitet definitvno jesu.
|
Paaaa.... procitacu svoje postove ponovo, ako treba, ali mislim da sam upravo i ja tako nesto rekao...
Jedino ne vidim razlog da RME bude "etalon" opste price o AD/DA konvertorima, i ne vidim ZASTO bi se prema RME FF800 u svojim postovima odnosio sa vise "postovanja" nego sto to realno zasluzuje. To je na kraju samo sprava.
Quote:
Ako cemo da se uhvatimo u kostac sa tehnikalijama i realnim specifikacijama onda 98% firmi koje prave AD/DA mozemo da bacimo u smece.
SVI LAZU. Pocev od specifikacije dinamickog opsega merenog na 1khz sa A krivuljom pa onda dobijemo fantasticne cifre od 120db A weighted!!! nije nego..
Bitno je kako to na kraju zvuci i koliko smo para dali za taj zvuk, to je jedini parametar u muzici - Bang For The Bucks
|
da ponovim.. i ja to pricam... jedino ne prepricavam tekstove iz sarenih casopisa i sa foruma koji se bave pro audiom... ili je mozda bolje da ne "podizem tepih"?
Quote:
To o cemu si krenuo da pricas je itekako vazno ali u inzenjerskim krugovima i visoko budzetnim kompanijama koje se bave svim i svacim samo ne muzikom i gde su obrtne cifre novca van poimanja bilo kog muzickog studija i privatne produkcije ( cak i one skuplje od milionce i vise).
|
Pricamo o AD/DA konvertorima... generalno... smatram da sam on-topic... nadam se da je tematika zanimljiva... inace... ako insistirate da ovaj thread, sa ovim naslovom, treba da bude prica u kojoj FF800 na kraju (garantovano) pobedjuje azbahu... paaa... nisam iz te price...
Quote:
|
imam i ja slicne slicice... od ne audio aplikacije... pll... ja pravio
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18887
Jitter je nesto veci nego kod RME... ali nije ni trebao da bude bolji

odnosno nije ni specificiran bio od strane narucioca...
Quote:
morao sam da malo stanem na stranu RME jer si ih bas nacepio a mislim da nije sve tako crno povodom njih, na protiv .
Pozdrav 
|
Ne vidim razlog da treba da branis proizvod koga ce isti taj proizvodjac za koju godinu da ucini "boljim" i jeftinijim... a stari FF800 ce postati "obsolete"... ili sta god... samo kada isplati pare od razvoja... kad vrati kredite... ajmo Jovo nanovo...
pozdrav
bogi