Quote:
Originally Posted by Ivan
.....Bogijeve kritike su bile malo surovije ... sve jedno nista lose nije ni rekao ..
|
Surovije... pa onaj reklamni tekstic je besmislen... uporedjivati ff800 sa kurzweilom i lynx-om!? Pored desetina jeftinijih i skupljih primeraka slicne funkcionalnosti (presonus, tc electronics, edirol, m-audio,...)!!!??? I to navesti kao kariku koja nedostaje da neko odluci da potrosi pare na ff800... jednostavno mi je to zasmetalo kao kriterijum kada sam ga procitao...
Nemam nista protiv da svako prema svojoj meri, potrebama i mogucnostima (sebi) probere opremu kojom ce raditi... ali kad se vec nesto uporedjuje... daje nekakav savet... barem nek "bolji-losiji" epitet bude u istoj klasi i slicnoj funkcionalnosti...
Znaci... nista licno nemam protiv ff800, da ponovim... jedino smatram da ovo, sto sam gore naveo, nije smisleno uporedjenje... nemastina i skromnost nije razlog za srozavanje kriterijuma i uporedjivanje baba i zaba.... makar to nekome i sluzilo samo zarad licno boljeg "raspolozenja"...
Quote:
Originally Posted by Ivan
samo da su super sve spakovali za te pare  ..
.......
|
O da... to su radili tako od kad znam za RME... mozda najbolje od svih proizvodjaca izvlace maksimum iz sasvim prosecnih "sastojaka"... verovatno pazeci da im svaka karika u dizajn-lancu bude istog kvaliteta... to ne moze da omane, lanac je tada JAK. Maheri su! Svaka cast... bolje nema za te novce...
Samo to nije razlog da se lynx "podcenjuje" od strane nekog ko nije ni proverio to sto tvrdi... pa se jos to citira na Rumskom...
Jer... i ovo Lynx "moze": THD u loopback varira oko i nesto iznad
0.0001% (-120dB!) u celom opsegu od interesa i
ravan je, na nivou od +4dBu (-16dBFS)... to je, recimo,
osnov transparentnosti bilo kog AD i/ili DA konvertora... pri tom imati u vidu da su to zbirna izoblicenja i AD i DA, i da ako to "bratski" podele onda imamo 0.00005% za svakoga i to opet u celom opsegu ....

(pomalo "ofrlje" racunica... ali ne daleko od realnosti) .... svejedno... ako pogledate
specifikacije za L22 kartu... videcete da nisu bili preterano "hvalisavi" i da nisu izneli najbolji moguci rezultat kao "typical"!!!
Evo i slike... juce izmereno:
E sad.... koliko to vama moze da znaci da bolje radite.... ne znam... stvarno ne znam.... meni ovo znaci
pozdrav
bogi