View Single Post
Old 14-08-2008, 09:19 AM   #19
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: AD/DA Konverteri?

Quote:
Originally Posted by liman021 View Post
mozda ovo pomogne revija za fireface 800(naspram lynx i kurzweil konvertera) http://www.velvetacidchrist.com/cate...audio-reviews/
Evo... probao sam... da ne kazete da sam zadrt... ... znaci... napeo sam se ... i uradio nesto sto odavno nisam... procitao cisto marketinsku (verovatno narucenu, mozda i placenu) pricicu...

prvo... koliko tu "salate" ima za hiljadu i kusur necega... ako sam dobro shvatio... onda super! To je sjajna cena za funkcionalnost koju sprava donosi... i tu je kraj price... posto vidim da je poenta price upravo to... funkcionisanje... rade drajveri (ostalima cak i ne... zamisli!?) itd... da li me je to upecalo... pa, ma koliko se trudio... nije... ne treba mi takva "salata" za moje potrebe... meni trebaju dva kanala (cista, linijska!) ulaza i izlaza... i digitalni ulazi i izlazi (po mogucstvu AES3, balansirani, XLR)

drugo... ulazi... mic pre... gain... pot od 0.25EUR na njemu... hvala... ali ne, hvala.. znaci necu mic pre ulaz... ne sa skrnavim potom.... zasto... pa zato sto je dobar pot SKUP, a posto je cena ta koja jeste... onda taj i takav pot tu nije. U ovoj klasi cene (<1000) nisam nasao ni jednu pristojnu "eksternu" spravu a da nije imala neuspesni pokusaj mic-pre-a na sebi... koga uzgred ne mozes iskljuciti .. odstraniti... ili sta god.. (kao da "prepisuju" jedni od drugih) znaci tek me ovde nisu upecali...

trece... "odlican low end"... meni ne treba odlican.. meni treba sto tacniji... ne treba mi AD/DA da me fascinira necim sto ne postoji... nego da mi da realniju i tacniju informaciju... da se ne ponavljam... i ovde je bio corak.

Da se razumemo, nemam nista protiv fireface 800, naprotiv... divim im se sta su sve napakovali u njega za te novce... i sjajno je da to ljudima super radi.... ali ta sprava je u svojoj klasi... ima svoju klijentelu... oni kojima ne smetaju nedostaci...

Zasto sve ovo pisem, zato sto je diskusija zapocela, naizgled, zanimanjem za nesto skuplje... mozda bolje... pa pitanja,... sta je tu i zasto bolje, skuplje itd.. na kraju se svela na fireface ... koga ovde niko ne kupuje zato sto je vrhunski... nego zato sto mu se isplati, za ciljeve koje je sebi postavio... i to je sve. Price o njemu ima po forumu koliko zelite... ja sam ih fizicki (ne na slikama) video barem DESET po raznim studijima i ateljeima... znaci... mogu i da se cuju... ne mora da se "prepricava" u nedogled...

Da dodam da je nezahvalno uporedjivati (naglaseno u onom tekstu) fireface i Lynx TWO iz barem jednog razloga... a to je cinjenica da je Lynx TWO napravljen pre barem pet godina.. i do danas... ja ne znam da je iko prevazisao taj nivo kvaliteta koji su tada postavili u svetu PCI audio kartica... znaci... pre pet godina... kada je RME jos uvek pravio i prodavao PCI audio kartice "profesionalnog" kvaliteta bazirane na amaterskoj-consumer klasi komponenata sa akcentom na "jeftino" (doduse znalacki spakovanoj... i dobro odradjenoj... mora se priznati)... (drugi je razlog za nemoguce uporedjenje cinjenica da nemaju veze jedna s drugom... pocev od toga da Lynx nema cak ni MIDI! )

ja kapiram da je marketing neophodan svakom proizvodjacu... ali da bi ovu pricu neko prihvatio kao realnost... mora da bude barem nedovoljno informisan (u najmanju ruku)

Pre neki dan videh oglas da neko prodaje/kupuje (sta god)... "high-end" HR824 monitore... pa to ni Mackie ne naziva high-end proizvodom.. niti se bavi takvim proizvodima...

izvin'te... ako sam ikoga povredio/uvredio

pozdrav

bogi

p.s. da naglasim.. Lynx L22 sam kupio zato sto mi je tako nesto trebalo... najbolje sto ima a da bude PCI kartica... znaci... imao sam cilj koji sam ostvario... Lynx L22 je daleko od toga da je (za mene) najbolji konvertor na svetu... nego mi samo radi posao na zadovoljavajuc nacin

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote