View Single Post
Old 12-08-2008, 11:29 PM   #105
anap25
Member

Default Re: VSS3, PCM-91 i ostali reverbi(TESTOVI)

Ok, dobri su mi i VSS3 i Lexicon. Zbilja neznam koji je bolji. Mozda mi lexicon bolje odgovara za ovu namjenu. However razlog ovog texta je sok jer nije mi jasno zasto ironizirate covjeka po imenu "psionic" ili kako vec se to pise kad je covjek prilicno fino zagrebao povrsinu rekavsi da u desktop CPU stavite IDENTICNE lexicon algoritme (sto se vjerovatno nikada nece dogoditi zbog mnogo razloga) dobit cete 99% ISTI efekat. Razlike ce biti samo zbog konvertera ali ipak ne takve da bi mogli reci da se "cuje" razlika. U lexiconu bogme nema patuljaka (oke to smo znali, samo se salim) i sve je stvar izracuna(algoritma). Pa cak je i sam lexicon imao par pokusaja u koristenju desktop racunala za takve svrhe(core2), medjutim stvar je propala:

http://www.lexiconpro.com/LegacyProd...?ContainerID=9

Za boga miloga pa tu cak nema ni neke analogije pa da bi puristi mogli reci "to je struja, struja je bolja jer je nelinearna i beskrajna" i takve gluposti vezane za ovu temu. Mislim da se razumijemo da ja u pitanje kvalitete ne dovodim nedaj boze lexicon, ali sve je stvar algoritma. Vjerujem neki bi uistinu htjeli vjerovati kako je posrijedi carolija ali sorry guys. Sve je u programiranju. Vi ne placate limenu lexicon kutiju. Vi placate godine istrazivanja u temeljima algoritma reverbacije i progamiranja istog. To je sve!

Ako neko misli da kakim i prije nego me izvrijedja (kao sto ste covjeka koji vam je rekao istinu) ja vas fino mogu uputiti neka se fino ode malo po forumima gdje se okupljaju ljudi koji rade za lexicon(ili su radili), ljudi koji su radili algoritme za TC system 6000, Bricasti itd (da ima i takvih foruma i to vise njih).

Casey covjek koji je radio algoritme za Bricasti M7 (moze ga se naci na francuskim forumima) ali evo ovdje http://www.planetz.com/forums/viewtopic.php?f=11&t=24267&st=0&sk=t&sd=a raspravljaju o reverbima opcenito, ce vam reci istu stvar.

Da quotam malo(nije iz linka gore):

Its a question about the right algorithms and not DSP or CPU power (and RAM subsystem).

Cheers

Iza ovog sitea
http://www.silenzio.pl/
Stoji covjek koji je radio reverb algoritme za TC system 6000.

Guess what? On ce vam reci isto. Ima negdje mail na sajtu pa ga pitajte sami...Sad nemam direktne linkove na te threadove ali svako malo se pojave slicne teme i ljudi razgovaraju. Stvar je u algoritmima. Nadam se da se ne mora objasnjavati sto je to algoritam. Tak da prije nego me netko misli izvrijedjati obratite se ljudima koji actually rade te stvari prije nego diskredititrate covjeka zato sto vam je rekao istinu i demistificirao vas brand koji ste toliko skupo platili. Nije da ne vrijedi toliko, ali bogme nije i da je nezamjenjiv. Eto toliko od mene. Jeste da je malo offtopic ali eto bilo mi je zao covjeka. Idem spavat..Noc..

...a mozda mi je vss3 bolji....neznam.....zbilja neznam...

Last edited by anap25; 12-08-2008 at 11:33 PM.
anap25 is offline   Reply With Quote