Ovo dole su karakteristike operacionog pojacavaca kod koga je barem jedan (izlazni) stepen u klasi AB, da je kojim slucajem 
jedino moguce dobiti takve performase samo u klasi A, ovakav cip ne bi postojao, a verovatno ni cela tehnologija audio produkcije ne bi bila OVOLIKO rasprostranjena...
LM4562, National Semiconductor
                                                                                                                | ■                 Power Supply Voltage Range | ?2.5V to ?17V | 
                                              | ■                                 THD+N (AV = 1, VOUT = 3VRMS, fIN = 1kHz) | 
 | 
                                              | RL = 2kΩ | 0.00003% (typ)!!!! | 
                                              | RL = 600Ω | 0.00003% (typ)!!!! | 
                                              | ■                 Input Noise Density | 2.7nV/                √                    ^Hz (typ) | 
                                              | ■                 Slew Rate | ?20V/μs (typ) | 
                                              | ■                 Gain Bandwidth Product | 55MHz (typ) | 
                                              | ■                 Open Loop Gain (RL = 600Ω) | 140dB (typ) | 
                                              | ■                 Input Bias Current | 10nA (typ) | 
                                              | ■                 Input Offset Voltage | 0.1mV (typ) | 
                                              | ■                 DC Gain Linearity Error | 0.000009% | 
THD+N vs. frequency

HeatMan, navedi mi barem jedan pojacavac u klasi A, svejedno da li je pojacavac snage, mikrofonski predpojacavac, pojacavac za slusalice, a da pri tom ima BOLJE specifikacije od gore navedenog cipa (koji, uzgred, kosta manje od 10$ na komad)... pa posto ga nadjes, navedi koliko kosta....
	Quote:

| 
					Originally Posted by HeatMan  jbt..nisam pogreshno skapirao
 | 

Siguran si?
	Quote:

| 
					Originally Posted by HeatMan   nego sam sam to konstatovao.. | 

Na osnovu cega si to konstatovao?
	Quote:

| 
					Originally Posted by HeatMan   probaj da prochitash jbg.. | 

bice da smo procitali obojica... pazljivo
	Quote:

| 
					Originally Posted by HeatMan  da si prochitao, mozda bi video shta po meni moze da se koristi u "pro audiju"..   | 

ponovo pitam na osnovu cega to konstatujes?
pozdrav
bogi