ne, nisam neki bass svirach, nisam ni neki gitarista, a chak ni klavijaturista.. ali znam jedno, ono shto sam naumio, to moram usnimiti makar umro.. ili obrisao projekat i vezbao..
da placam druge, nemam pare.. realno nemam pare ni za ovo, al ajd moji insistiraju da mi uzmu neshto od opreme a ja se vec doosta dugo lozim na bass..
ne znam, ne bih se slozio sa tobom oko ove poslednje tvrdnje.. eto, ja sam ceo zivot na squier strat standardu.. 200 jura koshta.. uzas.. ok, aj ponekad moze neki dobar zvuk da se izvuche..
al onda je ortak doneo gibson les paula, i snimio sam oko 10 pesama (matrica) sa njim.. mnoogo mi je lakshe bilo njega da sviram nego squiera.. jer squier nema dushu.. upravo to shto ti prichash, ali obrnuto..
kad puknem zicu na squieru chuje se uzasno, a kad to isto uradim na les paulu chuje se savrsheno.. drugo, lakshe se svira.. nemam pojma, lakshe su mi prsti ishli po vratu gitare.. sve je nekako.. lepshe i lakshe.. uhh.. savrshenstvo.. (ne moram reci da je to bukvalno jedina gitara koju zelim posedovati)
meni je, shto se tiche bassa, bitno samo da dobar zvuk izlazi od njega.. a to kako cu ga ja odsvirati je moj problem..
btw, sorry ako sam malo direktniji, spava mi se nisam hteo da te napadnem il da budem drzak il shta god.. nit sam se uvredio.. kapiram te skroz, i hvala ti na pomoci.. i ja bih verovatno rekao isto, poshto ne volim da vidim kolegu kako baca pare na glupost..
uhh.. ne mogu ti objasniti.. jednostavno u svakoj vrsti muzike koju sam radio do sada, osecao sam da je bass linija najbitnija linija u celoj prichi.. moj neki pristup radu.. ako je bass linijia dobra, i ako je ritam dobar nishta ti vishe ni ne treba..

moje neko shvatanje muzike.. iliti pristup muzici.. tako da je ovo neshto shto moram uzeti.. naravno ako bude bilo srece i para, sigurno cu dodati neshto dosta bolje u kolekciju.. a mozda kupim i tok gibsona..
poz