Quote:
Originally Posted by Ilija Ilic
Koliko znam muzika ne moze biti fizika ni matematika, ni sport
|
Dru?e,
koliko ja znam, ono ?to svi mi (uključujući tebe) nazivamo zvukom ima veze i sa fizikom i sa fiziologijom i sa hemijom, a muzika (u najmanju ruku - muzički intervali koje većina nas koristi) bogami debelo ima veze sa matematikom.
Sve instrumente koje koristi? pri stvaranju svoje umetnosti smislili su neki ljudi koji su imali podebelo znanje iz svih tih oblasti, a jo? su pride bili i muzikalni, pa su znali ?ta treba violinistima, gitaristima, bubnjarima...
?to se tiče "?kolskog" pristupa muzici, poslu?ao sam one dve pesme koje si postavio na svoju web stranu. Nije lo?e. Jedini problem sa tim pesmama je ?to su one ?kolski primeri za proizvodnju konfekcijske muzike - pamti? melodiju dok ne čuje? sledeću pesmu. Hoću da ka?em - to su ?kolske pop pesme. Dodu?e, malo mi se "javlja" da si krojio pesme od .mid fajlova nekih već postojećih pesama, ali nema veze, dokle god mo?e? da uvalja? robu - dobra je.
U krajnjoj liniji, za?to bi bilo ko trebalo da se ?koluje kada mo?e da iskoristi tuđe ?kolsko znanje?