View Single Post
Old 05-08-2008, 02:19 PM   #7
Ilija Ilic
Member

Ilija Ilic's Avatar

Default Re: Skolstvo bi trebalo zabraniti

Pa ne mislim ja sad bukvalno, naravno da je dobro nauciti neke stvari...
Poenta je bre u tome da se muzika ne slusa nego cuje, dok pevas, sviras, stvaras, moras to biti ti a ne neko drugi. Niko me nije ucio svirati bubanj, klavijature, kako da komponujem, pisem pesme, pevam... pa se ne zalim, ali zato svakim danom ucim ( zivis sa muzikom, shvatas zivot kroz nju, psihologiju..) i uvek sam na pocetku i nikad zadovoljanPa moj gitarista ima akademiju, saksofonista je osvojio sve laureate sto postoje za njegov uzrast u drzavi, a devojka koja mi peva prateci ima solo pevanje, pa sta! Jednostavno sam protivnik citanja nota ( robot ), radjenja aranzmana postavke, produkcije, snimanja skolski... Jer tako dajes jako malo od sebe i nisi autentican, iskren, ne uzivas kako treba... a to je jedino bitno u muzici ako zelis da preneses nesto na publiku. Ako neces, sviras samom sebi. A svi rade da bi ih neko slusao pocev od valcera za tezge na dvorovima, pa do danas. To je ukratko sustina zasto sam protivnik, pa ko shvati razumece. Mozda se nisam bio dobro izrazio ali je poenta ista, a i ne volim puno da kuckam po tastaturi Evo ga sad pa...

opusteno Pozzzz
Ilija Ilic is offline