Thread: EMT 261 Problem
View Single Post
Old 05-08-2008, 11:20 AM   #3
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: EMT 261 Problem

Quote:
Originally Posted by "7" View Post
... osim ako nije bila varijanta - probaj, proveri,plati i nosi, a vi niste odmah videli problem... onda je greska na vama...

Pozz
Prodavac je bio nas clan Roginator, a nije moglo da se proba, posto je daleko. Placeni su odmah, Ogi R. je nasao shemu i ko ce da odnese novac i ko ce da donese module. Receno nam je da su moduli isprobani i da su potpuno ispravni. Rade Kada su vec bili placeni i poslati ka Srbiji, saznajem "da je sve O.K. i da dva od ta cetiri treba rekapirati, a posto na njima ne rade vumetri, poslato je nekoliko dodatnih". Prilikom rackiranja se doslo do zakljucka da ni ti vu metri koji su poslati ne rade, pa se krenulo u razne kombinacije i prekrajanja sa njima, ali, uz svu dobru volju majstora, od poslatog "materijala za VU metre" je sklopljeno 3 vu metra, a cetvrti i dalje fali O.K., sve to se nekako progutalo, nije po dogovoru, niti je iko trazio module sa neispravnim VU metrima i module koje treba rekapirati, a takve stvari se kazu pre prodaje (kada su ljudi O.K.), ali sta je tu je... nema veze... medjutim, nakon ubacivanja modula u kutije je usledilo najvece iznenadjenje, detaljno opisano u prvom postu.

Objasnjenje koje sam od Rogija dobio je da on nista sa tim nema, da je sve bilo o.k. i da su moduli bili ispravni Nesto se kao potrudio da pomogne da se problem resi i otkrije kvar, cekao sam danima "da obavi konsultacije" i od tada se vise nismo culi, a valjda je Braci rekao "da ne zna".
Stara prica... zajebes coveka, pa ga posle pravis budalom.
Posto su "moduli ispravni", moja ponuda da "prodavcu" uredno komprimujem vocal za A1 pesmu na njegovom CD-u jednim od njih i dalje stoji

Elem, posto ova tema nije otvorena da bi se bavila necasnim prodavcima (mada o tome necu cutati), ne bih da idemo u offtopic... sta se desilo desilo se... iznosenjem problema ovde se nadam da ce se javiti neko ko problem moze realno da resi i da ti kompresori prorade kako treba. Na srecu po njega, a na zalost po Ogija, Bracu i mene, Rajko Marichic je u U.S.A., pa to otezava situaciju, ali... nadam se da ce Ogi, Shimpraga... ili neki drugi moj prijatelj predloziti neko razumno resenje i da ce na kraju sve biti O.K., jer se ova pricha vuche mesecima.

Sto se tiche iskustava sa stvarima kupljenim u oglasima na rumskom, nemam nista protiv da neko otvori takvu temu u "prichaonica", ili "razno" i rado cu izneti sva svoja isustva, a ima ih jos Moram da kazem da ih je na srecu malo u odnosu na pozitivna iskustva. Nedavno sam kupio od coveka Presonus HP4 i stigao je bas onako kako je obecao! Kao nov! Sve sto sam kupio od Ivana StudioTonca i preko njega je bilo vise nego O.K. i upravo onako kako smo se dogovarali. Poslednja stvar koju mi je prodao je mic Rode K2 i zaista nemam nikakvih primedbi.
Ipak su ovo retki slucajevi i nadam se da ce ih i ubuduce biti sto manje, ali, oglas je oglas i nikada se ne zna na koga ces da naletis...

Evo kako izgledaju kompresori za sada Moj i Bracin su mono, a Ogijev je stereo... isto ovako, samo dva modula. Ulicka ce se to jos, samo cekam da prorade, da se ne bi desilo da glancam "ukras".
Attached Images