Quote:
Originally Posted by Max
Hvala na trudu Franko !!! Super saveti , kao i uvek ....
Samo mi objasni jednu stvar ( posle toga moze i na PP ako nikoga ne interesuje )
Koja je razlika izmedju line input ( TRS napred ) i onog ( XLR ) pozadi , nemaju isti put i vidim da xlr izbegava prvu lampu , ali ga ceka dryga ...... i vidim da prolazli kroz neki " balanced amp " na pocetku ......
|
max, prvo, sidechain nema veze s audio pathiom nikakve, i nemoze se iskoristiti za "ulaz", sluzi samo za odvajanje da ti komp vise ne "slusa" ono s cim ulazis u pre radi GR, vec da sad "slusa" externi signal (npr kick itd).
drugo prendji ulaz je HI-Z i mora ic u prvi tube (koji i radi najvece pojacanje) , tu ide gitara, bass, rhodes i sl.. drugi straznji XLR nije ista stvar, predvidjen je za +4dB balansirani signal - daklme tu ulazis iz ekternog preampa po izboru, i samo tu.
osobno nebih previse brinuo o drugom i pogotov trecem tube pojacanju, jer su ona puno manja, pogotovo trece (gain make-up), i time imaju puno manji utjecaj na zvuk od ovog prvog. a drugi razlog je, sto su u principu i dio zvuka i karaktera eq i compa.. (izmejdju se jos nalazi tube za gain reduction koji je neizostavni dio komrpesora)
jednostavno rjesenje: upikni se sa Great River ili Apijem u XLR input odotraga, upravo za to je predvidjen.. i uzivaj.. (probao sam i meni je ok)
komplicirano rjesenje.. napravi insert tocke poslije 2. tube stage-.a, i prije make-up gain tube na kraju... dodaj ulazni i izlazni trafo , i solid state operaciono koje ce tjerati dovoljno cijeli sklop, ukljucujuci i potrebni gain make up... mnogo komplikovano. i nepredvidivo. puno lakse je kupiti neki drugi tube eq, i tube kompresor.. sa solid state ili tube make upom (po zelji). ima ih svih kombinacija na trzistu.
mojih 2 pare..