Re: Budva 2008????
Svi ti koje sam pomenuo, i jos mnogi drugi, i pored ENORMNIH stilskih razlika spadaju u taj j...ni "Mediteran"
Da neces mozda Olivera da smestis u "techno funk" ili u DnB, ili cak u Rnb?
To sto je Giboni platio snimanje par stotina hiljada eura, i doveo razne muzikante da mu prisviraju (pasulj sa slagom, torta sa kiselim krastavcima, crevca u spinovanom seceru, pile sa silikonskim sisama) ga ne cini manje mediteranskim sansonjerom, mada priznajem, postoji ogromna razlika izmedju pojedinih predstavnika tog (zlo) upotrebljenog "stila", al' je ipak SVE to mediteran, manje-vise. Ne znam kako da ti priblizim moj nacin razmisljanja, ali evo, na primer, POP pesmica ostaje i dalje POP pesmica, cak i kada na istoj ucestvuje Gospel Choir, ili bubanj svira Kola Juta, samo malo lepse zvuci (kako kome doduse, mislim da publika ne obraca bas mnogo paznje na to ko je svirao bubanj ili pevao bekove)
Nas drug Vlado, koji je veoma mnogo ucinio za muzicku stvar uopste, a i inace je jako dobar tip, voli da mu njegova muzika zvuci najbolje sto moze, i u to je ulozio jako mnogo, sto materijalnih, sto ljudskih resursa, na cemu mu alal vera, ali njegova muzika i pored svega ne spada u Fusion, Acid Jazz, ili prog. Rock, zar ne?
Pazi, naveo sam ga samo kao veoma DOBAR primer, tako da se stilsko definisanje muzike mora raditi sa malo vise sirine...
Last edited by slowstar; 02-07-2008 at 11:38 AM.
|