Re: Budva 2008????
Upravo sam tako i ja mislio, i to sa osnovom, a i licno mi se malo smucio mediteran, bar kako ga zamisljaju sa "ove" strane Jadrana, MEDJUTIM VARAS SE GRRRRRRDNO!!!! (kao i ja uostalom) Uzmimo primer Olivera Dragojevica, Gibonija, pa cak i Mise Kovaca, pa zatim Gorana Karana, vec ja i ne znam vise, jer kao i ti ne slusam tu vrstu muzike, ali ljudi napunise sve prostore i sale, a o nosacima zvuka, sto oficijelnim, sto piratskim da i ne govorimo.
Opet, sto se tice "te vrste" muzike, ako se shvati malo sire, moram ti reci da sam bio svedok kako je COBI napunio Dom Sindikata, i ostavio jos 200 ljudi napolju, a pevao je veoma blisku vrstu muzike, da bi zatim, par meseci kasnije bukvalno rasprodao Krizanke u Ljubljani do poslednjeg mesta! (preko 3000 ljudi) opet, ja bio licno prisutan, jer me Cobi zamolio da mu prisviram, i pomognem oko proba i uvezbavanja benda, a njemu nisam mogao da odbijem, iz vise razloga...To sto Jugoslavija vise ne postoji, je tacno, ali nema nikakve veze sa uspehom "mediteranske" muzike na bivsim prostorima iste!!! Broj diskova koje je Oiver prodao je veci od SVIH izdanja "moderne" pop-muzike u toj godini na ovim prostorima, a to, bar po meni, spada u taj "famozni Mediteran" Sto se Splita tice, ne znam za to "umiranje" 1978, al' znam da je desetak godina po tom, kako kazes "umiranju" dupli album SPLITa prodat u preko 300.000 primeraka, mator sam, pa se secam, a secam se i autorskih honorara koje sam svojevremeno dobijao za jedan ili dva aranzmana, a zamisli honorare Stipice Kalogjere, koji je radio 75-80% aranzmana na tim albumima...Uostalom, pricacemo o tome Lacky moj, nije to bas tako...