Quote:
Originally Posted by Tazman
uh.. ajde da probamo ovako...
za pocetak po cemu ti nesto klasifikujes u keyboard a drugo u synth ?
to me zivo zanima..
navedi mi konkretan razlog zbog kojeg zelis hardversku ritam masinu a ne soft varijantu ?
da li umes da koristis bilo koji soft sekvencer ?
da li znas proces snimanja i od cega sve moze da zavisi kvalitet istog ?
ako vec razmisljas o hardveru, jel bi umeo ti sve to da povezes i osposobis za rad ?
jel si uzeo u obzir cenu potrebnih kablova i konektora ako bi sve to koristio ?
otkud sad mikrofon ?
jel si racunao predpojacalo za njega ?
jel si razmisljao o tome gde bi bilo sta snimao sa njim ?
akustika prostorije ? ovoono ?
otkud mikser ?
za sta bi ga tacno koristio ?
ako se nevaram ti rece da ti je budzet oko 1500 jevreja, aj uzmi sracunaj samo po jednu stavku od svega gore sto si naveo i reci mi koliko je to.
objasni mi sta imas protiv softvera ?
jel mislis da nije dovoljno dobar ? neces dobiti zeljene rezultate ?
jel si ti nekad koristio kompijuter ?
nemoj da se ljutis ali posle pitanja o dva monitora i "da li bi bilo korisnije instalirati windows XP ili mac" prosto ne mogu da te to ne pitam..
|
1) klasifikacije koje su napisane gore nisu moje... tj nisam ja razvrstavao
2) sto se tice soft sequencera, znam neke osnovne stvari, nista revolucionarno, ali tu racunam da ce tutoriali kojih verovatno ima gomila da pomognu, nemam cim sa vremenom i ucenjem
3) ne mogu da garantujem da bih uspeo da povezem sve to, ali ne bih mogao da kazem ni da ne bih

imam pomoc sa strane ako zaglavi,posto sam imao prilike da gledam proces pravljenja muzike na manje-vise istoj opremi koju su mi gore naveli
4) nisam uzimao u obzir cenu kablova, valjda kablovi idu u paketu sa samim uredjajima ? :S
5) otud mikrofon sto eurodance nije instrumentalna muzika

6) znam da ce mi biti potrebno predpojacalo za mikrofon, ali o tome jos nisam uspeo da skupim informacije
7) akustika prostorije nije problem, za to vec imam adekvatno resenje
8) kada dolazi do mesanja analognih i digitalnih signala valjda ce mixer biti potreban? u slucaju da uzmem mikrofon mixer ce mi biti potreban za equalization control...