Re: izbor instrumenta
pa onda izgleda nisi bas dobro precesljao posto ovde o tome ima sve.. samo treba biti dovoljno strpliv i traziti..
e sad, nisam siguran da sam bas shvatio pitanje iz tvog prvog posta, koji instrument izabrati pa uciti.
ako mislis u klasicnom smislu onda bi to bio klavir pa kad njega naucis da sviras i naucis potrebnu muzicku teoriju lako ces to znanje primeniti na bilo koji zeljeni muzicki pravac..
ako si mislio koi instrument uzeti i iz njega uz sto manje cackanja dobiti boje i zvukove iz zeljene vrste muzike, e to je onda nesto drugo..
ako si mislio na ovo drugo neke od hardverskih opcija bi ti bile recimo access virus ( neki od modela ), nord lead ili nesto od waldorfovih modela.. npr..
navodim ti njih kao neke od najpopularnijih opcija za elektroniku mada i gomila korgova, rolanda, jamahi i ostalih ima dobre boje za takvu muziku..
mada moje misljenje je da tebi, posto tek pocinjes da se zanimas za muziku, uopste ne treba nikakav hardver sem dobrog kompa neke midi klavijaturice i nekih monitora ( zvucnickih naravno )..
kazem ti to jer ako odma kupis sintove, ritam masine, semplere i ko zna sta, krenes pa ispadne da to u stvari nije kako si ti zamisljao/zeleo i odlucis da batalis ostaje ti gomila opreme koju treba rasprodati po pitanje kakvoj ceni i verovatno dzabe izgubiti novac..
da ne pominjem da za taj tvoj budzet o nekoj konkretnoj opremi ne mozes ni da razmisljas...
mislim da bi najpametnje bilo uzeti neki dobar komp, yamahine msp5 monitore, neki midi kontroler tipa m-audio, evolution ili nesto tako i ako preostane para neku m-audio karticu mada za pocetak ti je i soundblaster dobar.
to bi trebalo da ti se uklopi u budzet..
kad to sve uzmes, instaliras lepo neki nuendo/cubase/sonar/ableton/reason ili sta god da preferiras od sekvencera/aranzera i nabavis par video tutorijala i knjiga o upotrebi istog, nabavis 5,6 banki odgovarajucih semplova i neke vst instrumente sa zeljenim bojama ( u tvom slucaju bi to bili recimo vanguard, z3ta+, nexus, albino, korg legacy bundle itd.. ) i lepo krenes da pravis muziku...
ako posle godinu, dve, tri shvatis da je to to i da zelis da se bavis time plus da ono sto radis ima neki kvalitet ondda je najmanji problem naci kes i poceti da kupujes hardverske sintove, ritam masine, semplere i sve ostale avionekamione plus sto ces tada mnooogooo bolje znati i shvatati sta ti zaista treba..
eto, nadam se da sam ti bar malo pomogo ;-)