View Single Post
Old 18-06-2008, 12:35 AM   #14
akordeonista
Senior Member

Default Re: MidiQuest XL pitanje?

Ali MidiYoke se ponasa potpuno isto kao i hardverski midi prikljucak, samo njime povezujemo softwere a ne hardver uredjaje.
E sad, zamisli situaciju da na jednoj strani imas OMB10 (soft aranzer - ponasa se isto kao i hardver aranzeri) a na drugoj 6, 7 VST instrumenata koje pozivas u Nuendu. Neki su na jednom kanalu a neki su visekanalni (Hypersonic2, Emulator X2, Halion3 itd.). E sad, izmedju OMB10 i Nuenda mi treba program koji bi primao midi poruke iz OMB10 a slao konvertovane midi poruke (MSB, LSB, broj odredjenog kanala) u Nuendo.
Zasto ovo sve? Zamisli da na jednom ritmu na 16. kanalu imas neku gitaru sa recimo Hypersonica a na drugom na istom 16. kanalu hocu da koristim neki sempl iz Haliona. Naravno, ja bih morao da podesim koju poruku MidiQuest da salje u Nuendo, tj. sta znaci koja poruka koju prima iz OMB10.
Kompletan midi lanac koji mi je u glavi izgleda ovako:
master klavijatura-midi kabl>OMB10-MidiYoke1>MidiQuest-MidiYoke2,3...8>Nuendo (a ovde su poredjani VSTi i povezani po potrebi MidiYoke kablovima). Ovo mora da funkcionise ako MidiQuest moze da odradjuje ono sto sam pitao, a ako ne onda mora da postoji neki program koji radi ove stvari.
Nadam se da sada shvatas sta mi je na pameti.
akordeonista is offline   Reply With Quote