Quote:
Originally Posted by Synclavier
OK, ali u obzir dolaze samo rev1 apsolutisti, ovi rev2 i kasnije (sto su sa 20+ godina "shvatili" da imaju apsolutni sluh, uglavnom iz komercijalno/samoreklamerskih razloga) se nisu bas pokazali pouzdanim  ("nestabilan" kamer ton - znas na sta mislim  ). I, da ne zaboravim, hvala na dobrodoslici  .
|
jaooo, ne podsecaj me na kamerton

u Londonu kad smo nastupali sa horom pre desetak godina dobijaju se poeni na intonaciju (a horovi redovno padnu, jos pogotovo kompozicija od 8 minuta) pa sam ja imao pakt sa dirigentom da kad cujem da padamo pevam za 1/4 stepena vise, i da shutam baritone da me slusaju i da zajedno onda dignemo ceo hor! Kakve glavobolje sam imao! Fizicki bol i mucnina od toga

i svaki dan probe po 4 sata, i samo radim detune

da odlepis!
...da ne spominjem los maintenance sluha!! Dve godine sam svirao klavir koji je za pola tona nizi! Udarim C-dur, cujem H-dur! A gazdarica gde sam bio podstanar ne da da se nastima pianino! Ni da da pare, ni meni da nastimam (imao sam kljuc, stimao u to vreme stalno po kucama

)
...cudim se da uopste i dalje sljaka posle svih peripetija! nije doduse bas u Hz ko ranije, ali sljaka
pozz