View Single Post
Old 13-06-2008, 02:53 AM   #148
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Default Re: Skolstvo bi trebalo zabraniti

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
Sve sto si rekao je tacno, overheadi se snimaju kondenzima, hi hat takodje, za taj mic sto hvata samo kick na pola metra zaista ne znam. Ako se razumes u snimanje, kao sto se razumes jasno ti je zasto tu stoje kondenzatori, a na snareu dynamic. Verovatno u neke kreativne svrhe ili za odredjene muzicke zanrove moze i kondenzator na snare (tipa u yazzu) ali to i nije bas uobicajeno.

Violine i riboni ... To su upravo trake koje sam spominjao da se sa njima snima glas. Cim moze glas mogu i violine. Opet verujem da svi koji se razumeju u snimanje i konstrukciju mirkfona znaju zasto.

Ajde da kazem na ovaj nacin, posto vidim da vas ovaj dosadasnji nacin nervira ... Jasno mi je da neko ko se bavi snimanjem zvuka dovoljno dugo, razume, ali takodje zelim da kaze da to razumemo i mi koji smo pohadjali ovu skolu i potrudili se da naucimo nesto, priblizno onoliko koliko i vi.

Recenica kojom bih najbolje definisao ono sto mislim, je da ljudi sa vetsa (opet ponavljam, oni koji su zeleli nesto da nauce) svakako nemaju znanje koje je za divljenje, ali sigurno poseduju znanje koje nije za podsmevanje.
matori, covek se zajebav'o
kVu is offline