Quote:
Originally Posted by allegrosteva
Procitao sam sve o njihovim proizvodima,samo su me zanimala iskustva u konkretnoj primeni.A nasao sam par kitova koji odgovaraju mojoj prostoriji i to mi je zanimljivo jer za tu cenu dobijes i placenog akusticara (koji je kod njih uradio proacune).Ja ne volim da se igram necim sto ne znam a nemam pun ... stotina evra da platim akusticara. 
Jel kupio neko kod nas to,jel moze to negde u blizini bg-a da se cuje,jel ima neki distributer kod nas,koja je tajna zivota?
|
Distribuira ih Artist u Srbiji, koristili smo jednom Scandia pakete,
ali samo za par detalja u akustici studija
Hammer.
Sto se tice ostalih... ne znam... mislim da je kupljeno nekoliko
London-a u Bgd i okolini... konkretno ne znam da li su ljudi zadovoljni... niti sam tamo bio...
Kada bi se studio ogranicio na produkciju zvuka koji ima samo opseg
iznad 200-300Hz, onda bi takvo resenje mozda i imalo nekog smisla. Ako to nije slucaj, bez obzira na cenu paketa, cak i sa akusticarem "za dz", taj opseg ostaje nesredjen... znaci neartikulisan i "neocekivan"... sigurno NE TACAN!
Ako covek nema para za
projektovane akustickog tretmana i nadzor radova... onda svakako treba pogledati par tema na "sticky" (ovaj podforum, foruma Rumski) koje se mogu prilagoditi svojim potrebama... ali opet... ne ocekivati resenje problema sa frekvencijama ispod 200-300Hz, nego samo nesto sto je jeftino i dostupno sirem krugu ljudi... sto rece NLP,
dobije se nesto sto je svakako BOLJE od NICEGA.... ali,... na zalost, to je
carolija koja (kod vecine ljudi iz ove branse) prilicno kratko traje... no,... ako je covek disciplinovan i svestan svojih potreba i mogucnosti, i ako mu greske u miksu na ovom opsegu nece preterano uticati na prihod koji od studija ima... onda... se moze nekako izboriti sa (definitivnim) izostankom tretmana za niske frekvencije... valjda...
pozdrav
bogi