View Single Post
Old 05-06-2008, 10:40 PM   #106
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: strahote na "banji 2008"

U nacelu se slazem sa vama, jedino sto vam argumenti nisu adekvatni i to je jedino sto bih osporio.
Ne vidim nista lose u koriscenju savremenih sredstava, zarad nekog validnog rezultata...
Opet, ako sredstvo postane "izraz", dolazimo do problema o kome drobimo vec ne znam koju stranu...

Licno me je bas briga da li bubnjar svira DW ili Ludvig, ako to dobro zvuci.
Isto tako mi nije bitno da li je to ziv bubnjar ili BFD, sve dok se cuje onako kako sam to zamislio. Cak mi je ovako mnogo lakse, jer sve sviram sam na snimcima koje radim, osim u vrlo malom broju slucajeva, kada mi treba neki klavir, rhodes ili hemond, sax, truba, odsvirani manirski. Onda zovem ljude koji su "to", da to i odsviraju.
Ali to je mozda 3% na godisnjem nivou.
Sve ostalo radim zahvaljujuci tehnologiji koja mi omogucava da ono sto cujem "u glavi", projektujem u zvuk i ne vidim u tome nista lose.
Na kraju, i mnogo slavniji kompozitori su u ono vreme koristili pero, mastilo i papir, ne bi li svoje kompozicije zapisali, a slozicete se da se jos niko nije rodio sa nekim od tih "pomagala".
Samo su okolnosti malo drugacije i tehnologija je uznapredovala.
Dolazimo do sustine...
I dalje, za sve sto ne valja nije kriv softver, PC, MAC, tehnologija, vec COVEK.
Kad mi nesto ne zvuci dobro, ne krivim zvucnu karticu, vec sebe.

Za los muzicki ukus i losu muziku, nisu krivi niti festivali, niti "klinci" ili "matorci", vec su krivci svi oni koji se muzikom bave. KAda bi se svako od nas maximalno potrudio i dao sve od sebe, male su sanse da bi stanje bilo ovakvo.
E, zato kazem, da nisu krivi samo oni koji sranje prave, vec i oni koji ne rade nista da bi to promenili. Da postoji alternativa, svi bi pre birali bolje, nego losije, ali na zalost, ta alternativa nije bas mnogo jaka...
I to je krivica svih nas, bez izuzetka.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline