View Single Post
Old 05-06-2008, 09:13 PM   #105
slowstar
Pro Member

Default Re: strahote na "banji 2008"

Kod nas je sve, (sto kaze moja pokojna baba) "na ludu kisa, na ludu susha"
Ne znam zasto imate "a priori" protiv da postoji i festival sa zivim bendom, na kome ce i "matorci" moci ponesto da otpevaju, pa makar i bilo sladunjavo...
Po mom skromnom misljenju, San Remo je bar po zvuku, aranzmanima i u vecini slucajeva pesmama, daleko najbolji festival u nasem bliskom okruzenju.
Ne sastoji se savremena muzika samo od "morona" koji na bini rade sve, sem da pevaju, i od grupa, koje su celu svoju karijeru bazirali na zaj...nciji
a takvih ima dosta, mozda i suvise. sta moze da bude lose u jednoj, na primer "klavirskoj baladi" koju bi otpevala neka pevacica koja to ume da radi? (malo ih je, ali postoje...)
zasto bi sve numere morale da se sastoje od "Stylus RMX" ili BFD, ili ne znam vec kakvih loopova, lose isprogramiranog sint bassa na kobajagi "analognom sintu", pogresno vodjenih glasova u harmoniji i pratecim vokalima, uz suludo koriscenje antaresovih proizvoda i "Melodyna" i sa "zali Boze" gudacima sviranih na "dallape" nacin, po "harmonijama Bato!!"
a pri tom koriscena Vienna ili EWQL,(takodje zali Boze) ili ne znam vec sta, i to se proglasilo kao "moderna, uspesna produkcija, puna mladalacke svezine"
Opet ja gorak, al' sta da radim, mator sam i depresivan, ali nemojte zameriti, nikom ne smetam, jer nisam vise "u igri", bar ne na taj nacin.
To da su momci (organizatori) iz CG malo suvise poceli da insistiraju na nasoj "zapadnoj braci" za koju misle da su prirodno nadareniji i mnogo bolji od nas sa ovih prostora, to nazalost stoji, pogotovo ako su ranije navedeni likovi koji ucestvuju u realizaciji tacni...
Pozdrav, svima mnogo uspeha!