View Single Post
Old 05-06-2008, 02:10 AM   #79
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Default Re: strahote na "banji 2008"

Quote:
Originally Posted by master29
Evo prvi dobar post,posle duzeg vremena.Po meni ovakva treba da bude komunikacija medju nama.99% stvari si u pravu i totalno se slazem sa tobom,ali savetujem talentovanim ljudima da se bore da ne odustaju pred losijim od sebe.To fali,nece ti niko dati casu vode ako se sam ne izboris za nju.Tu je generalno problem,sto talentovana omladina nema snage da istraje.Vidi i nas su gazili(MIslim na starije)podmetali nam noge,sto i danas cine,pogotovo ranije.Znaci bezao sam iz ove zemlje tri puta umoran od svega i vracao se nazad zbog onih stvari koje i sam pominjes.onih sto se ne mogu zapisati notama.Generalno imamo problem al se uz dosta muke moze resiti.Ja imam sada posle 17 godina profesionalnog bavljenja muzikom neki polozaj i nesto svoje.Cene me ljudi u mojoj bransi,mozda vise nego ja njih jer nisam rastao uz tu muziku,pa mi je malo nesvatljivo sto ti kazes da je sve kvantitet u tome i u pravu si.Ja mogu slobodno da kazem eto po prvi put na Rumskom da nisam ljubitelj onoga sto radim,volim sasvim nesto deseto ali sam se tom poslu prilagodio i postujem ga.Za svoju ljubav iz mladosti sad imam pun kapacitet,znaci mogu da radim neoptereceno i to je ono sto me cini srecnim.Pozz
Istina, problem je napraviti dobar kompromis u svemu. Sto je "najzanimljivije", ma koliko znanja imao, uvek ti je tad trebalo i vise da bi napravio stvarno dobre odluke. Svet je prilicno zamrsen, a ovde kod nas je jos zanimljivija situacija (po necemu bolja od ostalih zemalja, po necemu gora), trebas stati izmedju zarade i satisfakcije i stvoriti ravnotezu u okolini koja je nema ni malo. Iskreno receno, ne samo vezano za ovaj posao, mnogi nikad ne nauce da ostvare ravnotezu izmedju neceg, a cesto se desi kao sto si rekao, da se od tebe trazi da onda kad pocinjes da ucis polazes diplomski... Bas sam sa ujakom relativno skoro razgovarao o tome kako bi u sustini roditelji trebali da pruze klincima udobno detinjstvo, tad, kad im najvise treba, mada s druge strane kad se nemaju neke stvari tad kad su najpotrebnije, stvarajuci ih brzo ucis kako se trebas snalaziti dalje u zivotu. Sve u svemu, tesko je naci sredinu, a da i ta sredina bude ono sto zelis...

Quote:
Originally Posted by Oggy
Kao po obicaju, rasprava pocinje da biva preopsirna.

Ovi mladji ucesnici u raspravi, zeljni da ostave utisak ili da se malo naprave vazni izgovaraju stvari koje bas i nemaju nekog dodira sa realnoscu, ali verovatno sami sebi tako izgledaju bitnije, dok se kod starijih oseca "zal za mlados'", gde se opet udaljavamo od resenja (sto je gledano iz moje licne perspektive jedino i bitno)...
Simptomaticno je to (govorim o "mladjima") da se uvek u kritikovanju ili sagledavanju "necega" cuje i vidi samo "neko", "niko", a nigde se ne pominje "JA". Ako se izgovori bilo kakva misao sa takvom uverenoscu, iza nje mora da postoji barem neki rezultat, ali to je meni nekako OK jer je to neka potreba za posto-poto dokazivanjem i uspostavljanjem.

Kod "starijih", opet niko da potegne, da istupi, da podvuce crtu, da stane svim svojim iskustvom i uticajem iza onoga sto misli, bez bojazni za posledice (cast izuzetcima).
Oggy, prijatelju, JA imam jedan poveci problem po tom pitanju, oduvek sam odbijao da radim neke sitne stvari i penjem se polako ulazeci na mala vrata. Nije u pitanju neki egoizam i sl., vec jednostavno stvari koje ne volim da radim, ne radim dobro (ne osecam se kao deo toga), a slusanje gorih od sebe koji mi govore kako nemam veze bi me psihicki ubilo. (isto kao sto me ubijaju u pojam i ljudi sa pogresnim sistemom vrednosti uopste, kao i njihovo sputavanje svih onih koji vrede) S druge strane, ono drugo se moze ciniti kao veliki zalogaj, i tu mogu vrlo lako zakazati zbog prakticnog neiskustva (koje mi nije problem da priznam), pa zato treba ili napraviti vise pokusaja ili predvideti bez iskustva sto vise stvari uz pomoc ljudi sa iskustvom. Konkretno, ja nisam neko veliki ko moze da utice na promenu ove situacije sto se muzike tice, ali ono sto sam planirao je rad na radio emisiji. Ideja je da se ljudi ponovo na neki opet drugi nacin vezu za radio (umesto tv-a) i stvoriti neku emisiju koju ce slusati svi oni koji cene kvalitetnu muziku (kojih svakako ima dosta), jer samih stanica koje imaju tako nesto je jako malo. (u odnosu na one druge) Sam novac koji bih ja zaradio tu, nije bitan koliko bi mi znacila cinjenica da tako nesto uspe, naravno i zato sto sam ja to radio, ali pre svega bi mi znacila cinjenica da postoje ljudi koji i dalje cene neke druge vrednosti. Eto, to nije neka velika stvar, ali se moze zvati nekom malom borbom protiv neuskusa. Kakav bi ti savet, kao neko sa iskustvom dao vezano za ovo?

Quote:
Originally Posted by Oggy
Simptomaticno je to (govorim o "mladjima") da se uvek u kritikovanju ili sagledavanju "necega" cuje i vidi samo "neko", "niko"
Slazem se, tako da bi mogao i ti sledeci put umesto "stariji" i "mladji", jednostavno da napises "@master29" i "@dexyco", ne treba necije konkretne greske generalizovati i pripisati i drugima...