View Single Post
Old 05-06-2008, 12:19 AM   #7
master29
Banned

Default Re: strahote na "banji 2008"

Quote:
Originally Posted by dexyco View Post
@master29

U pravu si kad kazes da ce kvalitet najverovatnije proci, ali to prilicno zavisi od karaktera te osobe. I sam si rekao da je pri vrhu prilicno dobro ispletena mreza kroz koju je tesko proci, a ne opeci se. Ono sto se malo vise zanemaruje jeste da je samo okruzenje nesto sto blokira talente u samom startu. Gledajuci prosvetu i drustvo, malo je ljudi koji ce se stvarno truditi da probude talenat u nekom, cakvise, ja znam za prilican broj slucajeva ismejavanja i sprecavanja talenata od strane onih koji bi trebali da to podstaknu. Sve krece od poremecenog sistema vrednosti, a moraces priznati da je jedan od krivaca i sam Grand koji tezi vise komercijalnom i hiperkonzumaciji. I sam znas kakve su stvari ostavili velikani narodne muzike za sobom i koliko se to ne moze porediti sa ovim. Svaki put kad cujem da neko od tih kvazi izvodjaca sebe nazove narodnjakom, pomislim na to kolika je to uvreda za one prave velikane narodne muzike, kojih jedva da ima danas. I sam Aco Pejovic je otvoreno rekao da ne moze pevati kao Toma Zdravkovic (sto ne znaci da nema pravo da peva njegove pesme, jer ako ne nista, bar zna da izabere, a i svako ima pravo da uziva u muzici koju voli ), jer, iskreno, neke stvari se ne zapisuju ni notama niti bilo cim drugim...
Evo prvi dobar post,posle duzeg vremena.Po meni ovakva treba da bude komunikacija medju nama.99% stvari si u pravu i totalno se slazem sa tobom,ali savetujem talentovanim ljudima da se bore da ne odustaju pred losijim od sebe.To fali,nece ti niko dati casu vode ako se sam ne izboris za nju.Tu je generalno problem,sto talentovana omladina nema snage da istraje.Vidi i nas su gazili(MIslim na starije)podmetali nam noge,sto i danas cine,pogotovo ranije.Znaci bezao sam iz ove zemlje tri puta umoran od svega i vracao se nazad zbog onih stvari koje i sam pominjes.onih sto se ne mogu zapisati notama.Generalno imamo problem al se uz dosta muke moze resiti.Ja imam sada posle 17 godina profesionalnog bavljenja muzikom neki polozaj i nesto svoje.Cene me ljudi u mojoj bransi,mozda vise nego ja njih jer nisam rastao uz tu muziku,pa mi je malo nesvatljivo sto ti kazes da je sve kvantitet u tome i u pravu si.Ja mogu slobodno da kazem eto po prvi put na Rumskom da nisam ljubitelj onoga sto radim,volim sasvim nesto deseto ali sam se tom poslu prilagodio i postujem ga.Za svoju ljubav iz mladosti sad imam pun kapacitet,znaci mogu da radim neoptereceno i to je ono sto me cini srecnim.Pozz
master29 is offline