Quote:
Originally Posted by silicon science
@Slowstar- razumem ja vas ali... Po vama se previse ljudi bavi muzikom(i dalje stojite iza toga) ... Meni je neverovatno takvo razmisljanje, bas iz razloga sto bi covek vase reputacije trebao da razmislja na kome ce "svet ostati", i da sto se vise ljudi bavi muzikom to ce biti vise mogucnosti da neko od mladih "ispliva", uostalom i da se otkrije talenat... Ovo mi zvuchi kao nekakva "odbrana teritorije", kao da ne zelite da se iko mesa u posao koji je rezervisan za vas nekolicinu(a to ste mi i "dokazali u prethodnom postu) , uostalom pa i bili ste po raznoraznim zirijima i "odbili" par dobrih pesama. Zasto? Upravo me to revoltira i tera da ovo pisem, i smeta mi to "chuvanje fotelje" (ne nuzno u vasem sluchaju vec globalno gledajuci nasu zemlju), umesto da se da prostora mladim ljudima.
|
Nisi me razumeo SS, ocigledno...
Kao prvo, mislim da ti je krajnje neispravna teorija, koju su Marksisti izuzetno voleli, a to je da iz kvantiteta (kolicine) proizilazi kvalitet, sto APSOLUTNO NIJE TACNO!!!!!!!!
Ako se muzikom bavi relativno mali broj, ali izuzetno talentovanih, dokazanih ljudi, ne mislim po iskustvu, nego PRIMARNOM talentu, sluhu, muzikalnosti, tada ce biti moguce da kako politicari kazu "drustvo" a ja radije kazem okolina, obrati vecu paznju na njih, i omoguci im da svojim talentom, muzikalnoscu, posvecenoscu mogu da egzistiraju - zive na osnovu svoga rada (talenta). Kada je sve okolo prepuno mediokriteta, ciji je nedostatak talenta obrnuto proporcionalan divljoj, neutazivoj ambiciji, onda pravi, talentovani ljudi (sebe tu ne ubrajam, ako me neko drugi tako definise, unapred mu hvala) jednostavno ne mogu da dodju do izrazaja, i njihova muzikalnost i sveopsti talenat ce proci nezapazen, u gomili kojestarija, sterilnosti, maloumnosti i slicnih osobina, koje su karakteristicne za nasu muzicku scenu (opet - CAST RETKIM IZUZECIMA!!)
Sto se "cuvanja fotelje" tice, kao prvo, ja sam na kraju svoje muzicke karijere, bar u dosadasnjem obliku ('ajde da budem optimista, sto nisam)
a ionako NIKADA U ZIVOTU nisam ni seo u tu fotelju, ali mnogi drugi, tvrdim uglavnom manje talentovani da budem skroman u izrazu - JESU, i jos uvek u foteljama sede!!!
Ja dakle, ne cuvam nikakvu fotelju, jer je jednostavno nikada nisam ni imao, a sto se mladih talenata tice, verovao ili ne, ja ih volim, postujem, i trudicu se iz SVE SNAGE da im pomognem koliko je to u mojoj moci. Toliko o tome.
Ponavljam, nisam nikakav sef, boss, gazda i slicno, nisam ni u jednoj organizaciji festivala (pobrkao si me verovatno sa nekim drugim)
Trenutno uradim poneki aranzman, ukoliko ga neko izricito trazi od mene, ne "guzim" se nigde, ne naturam, nemam previse posla, a voleo bih da radim neku instrumentalnu muziku ukoliko tako nesto nekom treba, zavrsavam (valjda, vrlo sam samokritican) svoj CD ambijentalne muzike, a taj proces vec suvise dugo traje, ipak bih voleo da ne izadje "posthumno"...
Pozdrav, i svima SVE NAJBOLJE!!!