Quote:
Originally Posted by silicon science
O chemu ti prichas?? A sta bi sa politicharima? Profesorima na fakultetima? Kasirkama u dragstoru? APOTEKARIMA  To o chemu ti prichas je bilo bre 30 godina, kada se znalo ko se drogira, neki su nosili dugu kosu i slusali Janis Joplin i o tome si mogao samo da slusas od starijeg komsije  Danas je situacija drugachija mnogo. Ne postoje ciljne grupe za koje se moze reci da su po uticajem narkotika. Verujem da ne bi prepoznao narkomana na ulici ni da prstom upere u njega, zato sto to vise nije stereotipna pojava, i ne misle oni da su kul ako se drogiraju, to misle samo tinejdzeri u koje ti spadas (nista uvredljivo ne mislim, sta vise, to je naj lepse doba zivota), i to je sve zato sto je droga dostupnija i jeftinija vise nego ikada iz razloga sto je murija konacno uspela da pruzme taj posao (na nasu nesrecu). I za kraj, Marihuana ili gandza nije droga 
|
nisam ni mislio na marihuanu ili gandzu..

time se svi opushtamo..

mislio sam na skank, shit, spid, hash, eksere itd.
realno, odesh na bilo koji splav, i tamo vidish pomahnitale pijane budale.. samo su budzovani na koksu.. e sad, odesh u plastik ili neko slichno "underground" mesto.. skc, ili bilo koje mesto gde izlazi omladina, i shta se deshava? poshto kapiram da si matoriji, odi

tamo, i vidi kako cesh proci.. saletece te ceo klub i pitati te da li imash eks il tako neshto.. eto, ja izgledam malo starije i malo hmmm.. valjda opasnije, poshto me murija redovno ne obilazi.. i gde god da odem pitace me pola kluba imam li neshto..
dalje, proshao sam svuda.. video i radio sve i svashta.. pronashao se u ovome.. i tu sam proshao kroz josh vishe redova ljudi.. i istina je da ne mozesh uperiti prsta u gradu u dzankija..ali to ne moze da ospori chinjenicu da droge (uopshte) ima previshe u muzici.. tako da ono shto si ti rekao "da se drogiraju itd" ne pije vodu..
i ne, znam kolko godina imam i sve, i naravno da se necu uvrediti.. prizeman sam, ali upoznao sam toliko ljudi koji jednostavno, niti su ovisni, niti imaju neke probleme u zivotu.. a opet se gudriraju... i to iskljuchivo u drushtvu..
aj sad ti meni objasni zashto?
eto, ja mogu priznati da sam umeo i sam da meditiriam uz zvuke marlija i dim blokova.. imao sam previshe sranja u glavi i previshe pritiska sa svih strana.. i eto, to bi bilo moje opravdanje, iako i nije neko.. realno..
sad, ja znam zashto to radim.. a zashto to rade gore navedeni tipovi ljudi?
par primera:
sa gruom i ekipom sa kojom sam shljakao sam proshao dosta promocija, zurki i sranja.. uvek su tu bile ribe koje su poshmrkale po liniju i 'vatale se medljusobno i sa bilo kim ko je bio zainteresovan.. ne, ribe nisu tipichne raspale narkomanke. devojke izgledaju kao one za kojima se pola grada osvrce.. osim mene i ljudi koji su malo imali iskustva sa takvim cheljadima..
e sad, pored njih je bila i menadzerka jednog nasheg dobrostojeceg pop muzichara (necu ga imenovati nikako) i ona je poshmrkala i hvatala se sa devojkama, iako je posle tvrdila kako nije lezbacha..
bio sam na nekoliko takvih sharada, i batalio sve to. jednostavno, meni je dovoljan jedan SKC, dom, KST i naduvani klinci i to je to.
poz
btw, izgubio sam liniju na sred posta, jbg.. malo sam pospan.. nisam skoro ovako rano ustao..
edit: nisam skoro upoznao kasirke, i apotekare koji se rade.. iskreno.. pred profesorima sam duvao na faxu, ali poshto "to nije droga", ochigledno nisam dovoljno upoznao...
eto skoro sam saznao da su i neki profani iz srednje divanili..
i shta sad?
poenta svega je, da ne mozesh reci "bolje da se bave muzikom nego da se gudriraju", to ce raditi shta god radili.. o tome ti pricham..
mir