Re: Subjektivnost vs Objektivnost
Zhao mi je shto je netko od moderatora obrisao moj post u kojem jasno dajem do znanja da ne osudjujem takav pristup glazbi (iako je brisanje u ovom sluchaju bilo sasvim opravdana reakcija moderatora), jer se ja za novac bavim grafikom i u tom segmentu i sam podlijezhem vlastitoj kritici koju sam metaforichki nazvao "magarecha klupa".
Vidim da su neki doslovno uvrijedjeni shto mi nikako nie bila namjera. Jednostavno smatram da je zdravo imati zdravo razmishljanje o onome shto radish. Ako moja reklama stoi na svakom drugom jumbo plakatu u gradu i proizvod se prodaje kao lud - to ne znachi ni da sam ja dobar grafichar ni da je proizvod kvalitetan... iako chu u tom sluchaju ja vjerojatno dobro zaraditi na toj reklami. Najmanje od svega to govori o tome kakva sam ja osoba.
Jedini moguchi "penal" u toj situaciji jest da ja padnem u uvjerenje da uspjeshnost reklame i proizvoda na bilo koi nachin utjechu na moju vrijednost ili vrijednost mog rada. Ja sve shto radim radim najbolje shto mogu, a vjerujem da i drugi rade isto. Stoga sve shto ja napravim je jednako vrijedno... to je uvijek najbolje shto sam mogao. Ja svoj rad cjenim neovisno o tome koliko je pazhnje privukao i smatram da je to vrlo zdrav pristup jer u protivnom moja "vrijednost" ovisi o aktualnom medijskom trendu, i umjesto da ja vrednujem trendove odjednom oni vrednuju mene.
Tko zheli - shvatit che.